Hardware pentest

In jouw bedrijf/organisatie is er een aanzienlijke hoeveelheid hardware aanwezig. Deze hardware evolueert voortdurend en vormt daarmee een mogelijke ingang tot jouw IT-infrastructuur. Het is via deze hardware dat gegevens worden verwerkt en gedeeld met verschillende applicaties. Door middel van een hardware pentest bieden wij inzicht in zowel de fysieke hardware als de bijbehorende software die aanwezig is binnen het bedrijf.

Een hardware pentest richt zich specifiek op het beoordelen van de beveiliging van de fysieke apparatuur, zoals servers, netwerkapparaten, computers, en andere hardwarecomponenten. Het omvat ook het onderzoeken van de bijbehorende software, zoals besturingssystemen, firmware en applicaties die op de hardware draaien.

Gekwalificeerde pentesters voeren tijdens een hardware pentest verschillende tests uit om zwakke plekken in de beveiliging van de hardware en software te identificeren. Ze kunnen fysieke toegangscontrolesystemen, configuratiebeveiliging, beheertoegang en andere relevante aspecten onderzoeken. Daarnaast kunnen ze kijken naar de mogelijkheden van hardware manipulatie, zoals het inbrengen van kwaadaardige apparaten of het misbruiken van kwetsbaarheden in firmware.

Het uitvoeren van een hardware pentest biedt waardevol inzicht in de beveiligingsstatus van de fysieke infrastructuur binnen jouw bedrijf. Het identificeert mogelijke risico’s en kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt door kwaadwillende actoren. Door deze kwetsbaarheden aan te pakken en passende beveiligingsmaatregelen te nemen, kun je de integriteit en vertrouwelijkheid van jouw gegevens beter beschermen.

Na de hardware pentest ontvang je een gedetailleerd rapport met de bevindingen, inclusief de geïdentificeerde kwetsbaarheden, de potentiële impact en aanbevelingen voor verbeteringen. Dit rapport helpt je om gerichte acties te ondernemen om de beveiliging van jouw hardware en bijbehorende software te versterken.

Door het uitvoeren van een grondige hardware pentest kun je proactief handelen en de veiligheid van jouw bedrijfsinformatie waarborgen. Het is een belangrijk onderdeel van een uitgebreide beveiligingsstrategie en draagt bij aan het minimaliseren van risico’s die voortvloeien uit de fysieke hardware in jouw IT-infrastructuur.

Hardware pentest laten uitvoeren?

  • Een plan dat past bij jouw organisatie
  • Onderzoek door een ethisch hacker
  • OSCP-gecertifieerd