Kwetsbaarheidsscan

In de race om valkuilen in netwerkbeveiliging te elimineren, moet jij de eerste zijn om deze te vinden. Identificeer, prioriteer en automatiseer herstelmaatregelen binnen jouw organisatie door middel van een kwetsbaarheidsscan.

Wat is een kwetsbaarheidsscan?

Zoals de naam al doet vermoeden, testen we de kwetsbaarheden binnen jouw organisatie met een geautomatiseerde kwetsbaarheidsscan (ookwel vulnerability scan genoemd). We brengen in kaart hoe de IT-infrastructuur in elkaar zit en welke ambities binnen jouw organisatie interessant kunnen zijn voor hackers. Denk aan systemen, servers, en laptops. Waar zijn de zwakke plekken? Wat zijn de eventuele mogelijkheden voor aanvallers om binnen te komen en schade aan te richten?

Nadat het uitvoeren van de scan kan je in een overzichtelijk dashboard zien welke kwetsbaarheden het meeste prioriteit hebben binnen de organisatie. Zo weet jij precies welk risico je als eerst moet aanpakken en heb je het beste en snelste resultaat. Ook geeft Holmes na het uitvoeren van de scan inzicht in de oplossing. Zo weet je dus niet alleen welke IT-risico’s voor jouw organisatie het belangrijkst zijn, je krijgt ook de oplossing er nog eens bij.

Overzicht op al jouw IT-risico. Deze afbeelding geeft weer welke onderdelen worden gescand tijdens een kwetsbaarheiedsscan.

Hoe werkt een kwetsbaarheidsscan?

Stap 1: de discovery scan. Dit is een scan die het netwerk scant en een inventarisatie maakt van alle apparatuur die met het netwerk verbonden is. Vaak levert dit al een helder beeld op voor de organisatie, omdat er vaak geen duidelijk beeld is van alle apparatuur in een organisatie. Wist je dat elk apparaat dat er later bijkomt automatisch wordt toegevoegd aan de scan.

Stap 2: Het vulnerability management systeem. Nu is het tijd om aan het netwerk te segmenteren. Dit is belangrijk omdat verschillende netwerken een andere aanpak nodig hebben.

Stap 3: Krijg een duidelijk overzicht op jouw kwetsbaarheden door het dashboard. Bij Surelock krijg je dus geen langdradig rapport maar een automatische updatend dashboard. Hierdoor kan je 24/7 jouw it-risico’s in kaart brengen en ze oplossen.

Stap 4: Denk je dat je een kwetsbaarheid hebt opgelost? laat hem dan opnieuw scannen. Dit kan met 1 druk op de knop, zo controleer jij of je kwetsbaarheid ook daadwerkelijk is opgelost.

Kwetsbaarheden dashboard van Surelock IT Security Services, Direct inzicht in de kwetsbaarheden van jouw bedrijf. Dashboard van de kwetsbaarheidsscan.
Dit is een schematisch voorbeeld van het dashboard

Wat kost een scan?

Bij de Surelock kwetsbaarheidsscan hangt de prijs samen met het aantal IP adressen dat we scannen. Voor een nauwkeurige prijsschatting of een vraag over de prijzenstaffel raden wij je aan contact met ons op te nemen via de site. Voorbeeld van een prijsopgave: Een omgeving met 150 IP adressen: 150 * € 7.08 voor de kwetsbaarheidsscan .

Liever eerst zien dan geloven? Neem dan eens een kijkje naar een video over de Surelock kwetsbaarheidsscan.

Vraag een offerte aan