0348-796 146

Case Remerij

Remerij Mechenical Parts & Maintenance is gespecialiseerd in onderhoud, testing, certificering en ontwikkeling van onderdelen voor de olie- en gaswinningsindustrie. De engineeringsafdeling van Remerij innoveert op grote schaal om de concurrentie voor te blijven. Het beschermen van dit concurrentievoordeel was de reden voor Jan Engbersen, algemeen directeur van Remerij, om contact met Surelock op te nemen.

“We zijn slachtoffer van phising aanval geworden, een ransomware infectie heeft ons bedrijfsnetwerk op slot gedaan. Hier waren we totaal niet op ingericht”, verteld Engbersen. Uiteindelijk is er een dag verloren gegaan, zo lang duurde het voor we weer operationeel waren, de impact was enorm.

Na het incident is Surelock in contact gekomen met Remerij. Samen zijn er 3 oplossingen geïmplementeerd om in het vervolg voorbereid te zijn voor een dergelijke aanval. “Het personeel heeft een op maat gemaakte training gekregen om gevaren te herkennen. Hier is erg enthousiast op gereageerd omdat het voor mijn collega’s zowel zakelijk als privé een enorme eye-opener was”. De back-up procedures zijn aangescherpt om in het vervolg snel weer online te zijn. Ten slotte heeft Surelock de beveiliging technisch aangescherpt om in het vervolg een inbreuk te voorkomen.

Jan Engbersen concludeert: “Anno 2016 is het noodzakelijk om digitale systemen, waar we allemaal zo afhankelijk van zijn, goed te beschermen. Surelock heeft ons op een oprechte een eerlijke manier geadviseerd en ik ben erg tevreden.”

223 dagen

Is het aantal dagen dat het gemiddeld duurt tot een hacker in een bedrijfsnetwerk gedetecteerd wordt.

80%

van de slachtoffers van bedrijfshacks waren niet het specifieke doelwit maar slachtoffer van een gelukstreffer.

92%

van de inbraken wordt door een derde partij ontdekt, niet door de organisatie zelf.