Remerij

Vraag vanuit de klant.

Remerij Mechenical Parts & Maintenance is gespecialiseerd in onderhoud, testing, certificering en ontwikkeling van onderdelen voor de olie- en gaswinningsindustrie. De engineeringsafdeling van Remerij innoveert op grote schaal om de concurrentie voor te blijven. Het beschermen van dit concurrentievoordeel was de reden voor Jan Engbersen, algemeen directeur van Remerij, om contact met Surelock op te nemen.

“We zijn slachtoffer van een phising-aanval geworden, een ransomware-infectie heeft ons bedrijfsnetwerk versleuteld. Hier waren we totaal niet op ingericht.” aldus Engbersen. Uiteindelijk is er een dag verloren gegaan voordat het bedrijf weer operationeel was- De impact was enorm.

Oplossing vanuit Surelock

Na het incident is Surelock in contact gekomen met Remerij. Samen zijn er 3 oplossingen geïmplementeerd om in het vervolg voorbereid te zijn voor een dergelijke aanval. “Het personeel heeft een op maat gemaakte training gekregen om gevaren te herkennen. Hier is erg enthousiast op gereageerd omdat het voor mijn collega’s zowel zakelijk als privé een enorme eye-opener was”. De back-up procedures zijn aangescherpt om in het vervolg snel weer online te zijn. Ten slotte heeft Surelock de beveiliging technisch aangescherpt om in het vervolg een inbreuk te voorkomen. Regelmatig wordt het bedrijf door Surelock bezocht om nieuwe processtandaarden te implementeren.