Zonnestroom Nederland
ELIX

De organisatie

Zonnestroom en ELIX zijn praktisch twee bedrijven in één. De een is gespecialiseerd in grootzakelijke zonnepanelen installaties, de ander in algemene verduurzaming van panden en energieleverancier. Na in 5 jaar tijd gegroeid te zijn van 10 naar meer dan 50 werknemers, was het hoog tijd voor een externe blik op onze IT afdeling.

zonnestroom-nederland-logo klant van Surelock

De klantvraag

In eerste instantie dachten we een pentest en phishing test te willen doen. We waren erg nieuwsgierig naar hoe kwetsbaar we zouden zijn bij bijvoorbeeld een ransomware aanval, of hoe moeilijk het zou zijn om bij gevoelige data te komen.

Doordat wij geen gebruik maken van lokale servers of storage, en we moeilijk kunnen vragen om bij Google in te breken, is er besloten de pentest te vervangen door een algehele analyse van de IT omgeving. Een nulmeting voor ons security maturity niveau.

De oplossing

Eerst heeft Surelock een phishing simulatie losgelaten op onze collega’s. Dit werd met goede samenwerking opgezet, met mooi en duidelijk resultaat.

Daarna is met behulp van Surelock onze hele IT omgeving onder de loep genomen en zijn we beter bewust geworden van alle haken en ogen waar nog aan gewerkt moet worden.

Resultaat

Op basis van de nulmeting is er extra tijd toegewezen aan het in detail uitwerken van algemeen IT-beleid en informatiebeveiligingsbeleid. Als jong bedrijf werkt het een tijdje om ad-hoc te werken, maar over tijd worden standaarden steeds belangrijker. Hier hebben we duidelijk inzicht in gekregen, waar we goed mee geholpen zijn.

Met Surelock gaan we de komende tijd samen werken aan trainingen op gebied van phishing awareness en het doen van hertests.

Aldus: Arman Schoemaker

 

 

 

Contact

Wij helpen je graag verder.
E-mails beantwoorden wij binnen 1 werkdag.

Bel ons:

0348 - 796 146

Telefonisch bereikbaar op

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
Gesloten
Gesloten