Biedt de Cloud voordelen voor het algemeen Security Beleid? Ja, dat is zo, mits er rekening wordt gehouden met Cloud Security Principes 

  • Bescherm uw bedrijfsinformatie
  • Zorg voor een effectief beleid
  • Maak het cybercriminelen niet te makkelijk 
0348-796 146

Een verzameling servers, gezamenlijk ingezet voor het hosten van data wordt een Cloud genoemd. Dat betekent dat er bij een succesvolle aanval op Cloud Servers grote hoeveelheden relevante en waardevolle data ontvreemd of gekopieerd kunnen worden. 
Het grote voordeel: grote partijen zijn vaak eigenaar van de hardware die de Cloudomgeving faciliteert en daarmee verantwoordelijk voor de Cloud Security van het platform zelf, dat zorgt voor een hogere beveiligingsgraad.

Hoe bescherm ik mijn Cloud Omgeving? 

Een grote zorg bij Cloud Security is het beheersen en beschermen van gebruikersnaam-wachtwoord-combinaties die toegang verschaffen tot de Cloud omgeving. Het bewustzijn omtrent Cloud Security is bij eindgebruikers van systemen vaak onvoldoende om Phising en Malware te herkennen. Zo kunnen zij, vaak onbedoeld, een toegang voor een hacker tot bedrijfsgevoelige informatie faciliteren. Multi-factor-authenticatie kan een uitkomst bieden om dit risico te minimaliseren. 

​Andere technische maatregelen voor Cloud Security zijn sterk afhankelijk welke partner u kiest voor het hosten van uw Cloud Omgeving. Surelock kan u als onafhankelijk specialist ondersteunen bij het maken van die keuze. Door onze ruime ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging neemt u een weloverwogen keuze. 

Waar moet ik rekening mee houden bij Cloud Security?

  • Waar wordt uw data fysiek geplaatst? Dat kan zeer belangrijk zijn voor de Wet Bescherming Persoonsgegevens in geval van een Datalek 
  • Onderzoek goed wat de rechten en plichten zijn in de SLA van uw potentiele leverancier, hier zijn grote verschillen
  • Zorg voor een goed beleid om medewerkers op te leiden om Phising en Malware te herkennen

223 dagen

Is het aantal dagen dat het gemiddeld duurt tot een hacker in een bedrijfsnetwerk gedetecteerd wordt.

80%

van de slachtoffers van bedrijfshacks waren niet het specifieke doelwit maar slachtoffer van een gelukstreffer.

92%

van de inbraken wordt door een derde partij ontdekt, niet door de organisatie zelf.