>

Een titel

Phishing is één van de gevaarlijkste vormen van cybercriminaliteit omdat het veel voorkomt, lastig te herkennen is en omdat de financiële schade flink kan oplopen. In het eerste thema leggen we je uit wat phishing is en hoe je phishing kunt herkennen.

In dit thema leer je hoe je een phishing mail kunt herkennen.

Doe de test om te zien of jij de oplichters eruit kunt halen!

Bescherm je hardware

Een samenvatting

Digitale kroonjuwelen

Een samenvatting

Netwerk

Wanneer veel diensten en services binnen je organisatie afhankelijk zijn van een veilig en stabiel wifi-netwerk, dan is het belangrijk om je wifi-netwerk te beveiligen. Doe je dat niet, dan ben je kwetsbaar voor een groot aantal verschillende cyberaanvallen.  In dit thema gaan we dieper in op het onderwerp netwerken en behandelen we belangrijke aspecten […]

Wachtwoorden

Bij dit cyberthema gaat het om wachtwoorden. We leggen uit wat wachtwoorden zijn en waarom die nodig zijn. Daarnaast staan we stil bij de vraag wat goede wachtwoorden zijn en natuurlijk hoe je ze het beste kunt opslaan.

Data in de keten van leverancier tot eindklant

Iedere ondernemer heeft te maken met leveranciers en afnemers. Samen vormen ze een keten waarin gegevens worden gedeeld. In dit Cyberthema kijken we naar het proces en hoe je dit kan controleren.

Wat als het misgaat

In de vorige cyberthema’s zijn de basisregels van veilig werken met data en gegevens uitgelegd. Die regels helpen incidenten te voorkomen. Maar wat nu als je daar onverhoopt niet in slaagt? In dit pakket beschrijven we wat je moet doen als het misgaat.

Next level Cyberveiligheid

Deze keer staan we uitgebreid stil bij next level cyberveiligheid. Wat moet je doen om veilig te kunnen en blijven werken. We stippen nog een keer de eerder genoemde maatregelen aan en noemen nog een paar nieuwe. Als je die combineert, dan heb je het Next level Cyberveiligheid bereikt.