Successtrategieën van de NK-Phishing winnaars 

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 13 mei 2024
Juichende NK-Phishing winnaars

Het NK-Phishing is een uitdagende competitie, waarbij organisaties worden getest op hun kennis van phishing. Elk jaar trappen de deelnemers weer in de lastige phishing e-mails. Net zoals bij een echte phishing aanval, betekent één enkele fout van een teamlid dat het hele team wordt geraakt. Samenwerken is hierom erg belangrijk. Organisaties gaan hier creatief mee om door bijvoorbeeld een groepsapp aan te maken waarbij verdachte e-mails worden gedeeld. Een goed idee! Wat zijn nog meer technieken die de oud-winnaars van het NK-Phishing hebben gebruikt? Je leest het in deze blog. 

Tips van oud winnaars 

In de recente edities van het NK-Phishing hebben winnaars van vorige jaren bewezen dat een gecombineerde aanpak van training en teamwork de sleutel is tot succes in het herkennen van phishing. Direct ICT, de winnaar van 2021, benadrukte de waarde van teamwerk en intern overleg, wat resulteerde in een uitzonderlijk hoge alertheid en een indrukwekkende eerste plaats. Hun succes benadrukt het belang van een actief Security Awareness programma. 

Baker Tilly won in 2023. Zij toonde aan dat het regelmatig testen van medewerkers, gecombineerd met verplichte aanvullende training voor degenen die falen, leidt tot een constante staat van waakzaamheid en bewustzijn binnen de gehele organisatie. Hiernaast bevatte hun aanpak ook praktische trainingen en het implementeren van een systeem om verdachte e-mails te melden, wat aantoont dat continue oefening en de juiste tools essentieel zijn om phishing te herkennen. 

Voorbereiden op het NK-Phishing 2024 

De tips van oud winnaars zijn duidelijk: stimuleer een atmosfeer met continue waakzaamheid, investeer in regelmatige cybersecuritytraining, simulaties en bevorder een omgeving waarin medewerkers verdachte activiteiten melden. Deze strategieën hebben de bedrijven niet alleen de titel “de meest phishing bewuste organisatie van het jaar” opgeleverd, Maar ook het meest cruciale: hun organisaties naar een hoger veiligheidsniveau gebracht. Surelock en IT-Channel Pro nodigen alle organisaties uit om hun voorbeeld te volgen en hun teams voor te bereiden op de uitdagingen van phishing in de digitale wereld van vandaag. 

Schrijf je in voor NK-Phishing 2024! 

Benieuwd of jouw organisatie phishing kan identificeren en wil je gratis het bewustzijn over dit onderwerp vergroten binnen jouw bedrijf? Doe mee aan het NK-phishing 2024! De inschrijving is gratis, dus je bent altijd een winnaar. Na de competitie ontvangen alle deelnemers een benchmarkrapport. Inschrijven is mogelijk tot 9 april. 

Ik wil mijn organisatie inschrijven!
 
Delen: Successtrategieën van de NK-Phishing winnaars 

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers