10+ jaren ervaring|100+ klanten gingen je voor|Gratis adviesgesprek|

Security awareness: Je medewerkers trainen en phishen met ons platform Holmes!

Bel ons nu op 0348 - 796 146 voor een gratis adviesgesprek
Vraag advies over security awareness

Security awareness consultant by Surelock
Online trainingsplatform voor security awarenessBescherm je organisatie tegen phishing
Controle op operationele risico’s met security consultancyControleer elke mail met de security coach
Duidelijk inzicht op je kwetsbaarhedenTrain je medewerkers met e-learning
Kuijpers logo
Topicus een van de pentest klanten van Surelock
Univé is klant bij Surelock
Semmie een van de security consultancy klanten van Surelock
Loods 5 is Ă©Ă©n van de klanten van Surelock
100+ meer klanten
Controleer 24/7 mails met de security coach
10+ jaar ervaring met security consultancy10+ jaar ervaring
Online trainingsplatform voor security awarenessOnline trainingsplatform
Security consultancy die bij jouw organisatie aansluitPassende security awareness oplossing
Gemakkelijk te begrijpen resultaten
FlexibiliteitHet kennisniveau van je organisatie in kaart
Kundige security consultantsNederlandse IT-specialisten
Onze security consultants denken met u meeOndersteuning met het oplossen

Waarom Surelock?

Met Surelock breng je gemakkelijk het security awareness niveau van je organisatie in kaart en train je je medewerkers in het herkennen van Cybercrime. Dit doe je met ons in-house platform Holmes. Met Holmes kan je phishing simulaties versturen, je medewerkers trainen met E-learning en controleer je 24/7 iedere mail met de Security Coach.

 

Het security awareness programma

De meeste IT-professionals weten niet waar ze moeten beginnen als het gaat om het creëren van een security awareness programma dat aansluit bij hun organisatie. Met ons security awareness programma dat past bij jouw organisatie zorgen wij ervoor dat jij weet waar je aan toe bent op ieder moment.

Het security awareness programma is geen automatisch programma, elke organisatie is tenslotte uniek. Om aan te sluiten op de behoefte van de klant hebben wij in 2019 wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het vergroten van digitale competenties en security awareness.

Uit het onderzoek kwamen er invloeden naar voren. Deze zijn terug te brengen naar 3 categorieën, Kennis, Vaardigheden en Houding. Het uitgangspunt in de aanpak van Holmes is concrete doelen te stellen voor diverse doelgroepen. Bij het creëren van de interventies wordt rekening gehouden met het niveau van de 3 voorgenoemde categorieën te beïnvloeden. Zo wordt op een gebalanceerde manier getracht de gedragsverandering (veiliger digitaal werken) te realiseren.

Meer informatie over onze werkwijze

Waarom security awareness met Holmes

Plan, controleer en track het kennisniveau van jouw organisatie.

Dashboard met overzicht van de status van je phishing simulatie

Verstuur gemakkelijk een phishing simulatie en kom achter het kennen en kunnen van jouw organisatie[...]

Plan, controleer en track het kennisniveau van jouw organisatie.

Verstuur gemakkelijk een phishing simulatie en kom achter het kennen en kunnen van jouw organisatie. Nu je weet waar de zwakke punten in jouw organisatie zitten is het tijd voor training! Dit kan gemakkelijk door het ingebouwde E-learning platform. Als extra krijg je bij  platform ook de Outlook Security Coach cadeau, zo heeft jouw team 24/7 inzicht in elke mail.

Dit is het platform dat jouw organisatie daadwerkelijk gaat gebruiken.

Een mailbox met daarin de security coach die aangeeft dat het waarschijnlijk phishing is.

Door de simpele insteek van het platform kan iedereen, ja Ă©cht iedereen, phishing leren herkennen en zo een datalek voorkomen[...]

Dit is het platform dat jouw organisatie daadwerkelijk gaat gebruiken.

Door de simpele insteek van het platform kan iedereen, ja écht iedereen, phishing leren herkennen en zo een datalek te voorkomen.

Het platform is 100% flexibel en aanpasbaar zo past het bij elke organisatie.

Inzicht op het security awareness niveau van jouw organisatie met een phishing simulatie

Er zijn veel manieren voor het creëren van security awareness, samen maken we de juiste keuze voor jou[...]

Het platform is 100% flexibel en aanpasbaar zo past het bij elke organisatie.

Er zijn veel manieren voor het creëren van security awareness, samen maken we de juiste keuze voor jou. Mis je een bepaald phishing template of trainingsonderdeel? Geen zorgen, wij hebben het specialisme in huis waardoor wij al jouw wensen kunnen vervullen.

Onze cases

Univé- Cyber Fit Service

Al sinds 1794 zorgt Univé als coöperatie voor zekerheid. Door risico’s te helpen voorkomen en te beperken, en wat overblijft te verzekeren, kunnen 1,6 miljoen leden op Univé rekenen.
Lees verder

Dataflex brengt security awareness in kaart

Dataflex werkt aan het security awareness niveau met Surelock Holmes. “De Laagdrempeligheid en het gebruiksgemak van de applicatie Holmes, zorgt ervoor dat iedere collega bewust wordt van de gevaren van phishing.” – Cornel van den Bos.
Lees verder

Het voordeel van Holmes platform

Met het Holmes platform krijg je grip op het security awareness niveau van jouw organisatie.

  • Verlaag de werkdruk door het automatiseren van security awareness;
  • Beschermt je organisatie tegen phishing;
  • Zicht op de risico’s in een gemakkelijk dashboard;
  • Cybersecurity training die wel gevolgd wordt;
  • Surelock is lid van Cyberveilig Nederland.

Waarom je medewerkers getraind moeten worden.

Bij 91% van de datalekken is phishing de oorzaak, vaak komt dit dus niet door technische mankementen, maar door het menselijk handelen. Hackers weten maar al te goed dat werknemers vaak de zwakste schakel zijn binnen organisaties. Dit is dan ook de reden dat phishing een van de meest voorkomende vormen van cybercrime is.

De cybercriminelen richten zich dan in eerste instantie dan ook van op de medewerkers om toegang te krijgen tot IT-systemen of gevoelige data. Met goede security awareness training zorg je dat medewerkers niet meer de zwakste schakel zijn, maar juist je de kracht van je cyberverdediging.

De training van je medewerkers bestaat dan ook niet alleen uit het herkennen van phishing. Het gaat om het totaal beeld. Hierbij komen ook wachtwoorden, smishing en beleid kijken. Ook deze trainingen worden meegenomen in de E-learning op het Holmes platform. Maak je medewerkers op een leuke manier bewust van phishing met Holmes.

Surelock is ISO27001 gecertificeerd

Surelock, een toonaangevende leverancier van security awareness oplossingen, is trots om aan te kondigen dat het bedrijf sinds 2022 ISO27001 gecertificeerd is. Deze certificering is een erkenning van de hoogste standaard voor informatiebeveiliging en toont aan dat Surelock voldoet aan de strikte eisen van de internationale norm voor informatiebeveiliging.

Het behalen van de ISO27001 certificering is een belangrijke stap voor Surelock in hun streven naar excellence in beveiligingsbewustzijn. Het toont aan dat het bedrijf zich sterk engageert om de veiligheid van bedrijfsgegevens te waarborgen en te beschermen tegen cyberdreigingen.

Wat is security Awareness?

Security awareness is het proces om medewerkers op te leiden en bewust te maken van de risico’s van cyberaanvallen en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Het omvat het geven van informatie en training over veiligheidsprocedures, technieken voor het identificeren van bedreigingen zoals phishing en het voorkomen van menselijke fouten. Het doel van security awareness is om medewerkers te helpen bewust te worden van de risico’s en hen te trainen in het verminderen of voorkomen van cyberaanvallen.

Security awareness kan zich richten op verschillende aspecten van informatiebeveiliging, zoals het beschermen van bedrijfsgegevens, het voorkomen van een datalek, en het beschermen van medewerkers tegen social engineering-aanvallen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat security awareness een continu proces is, het is geen eenmalige training, het is een aanhoudende inspanning om medewerkers bewust te maken van de risico’s en hen te trainen hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Afbeelding laat zien dat veel collega's digitaal werken en dus ook security awareness training nodig hebben.

Security Awareness Training: Essential voor iedere organisatie.

In het huidige digitale tijdperk, waarin steeds meer bedrijfsprocessen en data online plaatsvinden, is de beveiliging van informatie en systemen cruciaal. Een sterk veiligheidsbewustzijn is essentieel. Zonder de juiste training en bewustwording zijn werknemers kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. Hieronder leggen we je kort uit hoe je security awareness trainingen het best kan implementeren in jouw organisatie.

Waarom is security awareness training zo belangrijk?

Medewerkers zijn vaak de zwakste schakel in de beveiligingsketen van een organisatie. Ze kunnen bijvoorbeeld de deur openzetten voor cybercriminelen door indiscreet te handelen of de verkeerde e-mail te openen. Malware kan hierdoor worden geĂŻnstalleerd op het systeem, hierdoor komen persoonlijke gegevens en bedrijfsgegevens in gevaar.

Met security awareness trainingen kun je medewerkers bewust maken van deze risico’s en leren hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen. Dit vermindert het risico op cyberaanvallen en verhoogt de beveiliging van bedrijfsgegevens en -informatie.

Surelock-medewerkers-security-awareness-presentatie

Hoe kun je security awareness training op een effectieve manier implementeren?

1. Maak security awareness een vast onderdeel van het beleid

Om effectief security awareness te ontwikkelen is het van belang security awareness trainingen niet als een eenmalige gebeurtenis te zien, maar als een vast onderdeel van het beleid. Daarom worden er regelmatig trainingen en bewustwordingscampagnes gegeven om medewerkers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en dreigingen.

2. Maak trainingen praktisch en interactief

Om training effectief te laten zijn, is het belangrijk om praktisch en interactief te zijn. Zo kunnen medewerkers situaties die ze kunnen tegenkomen beter begrijpen en informatie beter onthouden. Dit verhoogt de effectiviteit van de training.

3. Betrek alle medewerkers

Zorg ervoor dat de security awareness training voor alle medewerkers verplicht is, ongeacht hun functie of senioriteit. Dit vergroot namelijk de beveiliging van de gehele organisatie en zorgt ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de risico’s en hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen. Bovendien zorgt dit ervoor dat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat voor de beveiliging van de organisatie.

4. Gebruik een variatie aan trainingsmethoden

Om ervoor te zorgen dat de trainingen voor alle medewerkers aansluiten, is het belangrijk om een variatie aan trainingsmethoden te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van presentaties, video’s, oefeningen en testen. Hierdoor blijft de training interessant en wordt de informatie beter onthouden.

5. Evaluatie en verbetering

Evaluatie is belangrijk om te bepalen of security awareness training effectief is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door medewerkers onderzoeken uit te voeren en het aantal beveiligingsincidenten te meten. Zo zie je tijdens trainingen of er verbeteringen nodig zijn en of er bijgestuurd moet worden.

Veel gestelde vragen

Wat is de Holmes Security Coach?

Traditionele security awareness programma’s kennen een aantal uitdagingen. Bij grote groepen medewerkers krijg je namelijk altijd te maken met verschillende persoonlijkheden, kennisniveau, leercurves en het onderwerp continue top-of-mind te krijgen én houden.

Eigenlijk schiet je met het traditionele programma van phishing simulaties en E-learning dus nooit 100% raak. En dit is precies waar onze unieke Security Coach het verschil maakt. Als aanvulling op het spamfilter, gaat onze Security Coach verder. Veel verder.

Waarom is security awareness belangrijk voor bedrijven?

Security awareness is belangrijk voor bedrijven omdat het helpt om de risico's van cyberaanvallen te verminderen. In het huidige digitale tijdperk, zijn bedrijven steeds vaker het doelwit van cybercriminelen die op zoek zijn naar manieren om binnen te dringen in bedrijfssystemen en -gegevens te stelen of te beschadigen. Door medewerkers te trainen in security awareness, kunnen bedrijven proactief handelen om deze risico's te verminderen.

Een belangrijk aspect van security awareness is het opleiden van medewerkers over de risico's van phishing-e-mails, social engineering en andere methoden die cybercriminelen gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Wanneer medewerkers bewust zijn van deze risico's, zijn ze minder kwetsbaar voor deze aanvallen.

Wat is een phishing nulmeting?

Een phishing nulmeting is een gratis test die wordt uitgevoerd om te bepalen hoe gevoelig een organisatie is voor phishing-aanvallen. Dit kan worden gedaan door middel van simulatie-e-mails die lijken op echte phishing-berichten, en het volgen van hoeveel gebruikers op deze e-mails reageren door bijvoorbeeld op links te klikken of persoonlijke informatie te verstrekken. Deze phishing simulaties worden vanuit het platform Holmes verstuurd. De resultaten van deze test kunnen worden gebruikt om de beveiliging van een organisatie te verbeteren en gebruikers bewust te maken van de risico's van phishing.

Wat kost deelname aan de security awareness training?

De kosten van deelname aan de security awareness training bij Surelock zijn afhankelijk van de specifieke behoeften en leerdoelen van jouw organisatie. Omdat iedere organisatie uniek is, ontvangt elke organisatie een offerte op maat. Ben je benieuwd naar de kosten, vraag dat een gratis adviesgesprek aan met een van de security awareness specialisten van Surelock. Zij zullen je voorzien van de benodigde informatie en een gepersonaliseerde prijsopgave.

Hoe onderscheidt Holmes zich van andere security awareness platforms?

Holmes onderscheidt zich van andere security awareness platforms door verschillende aspecten. Ten eerste automatiseert Holmes de security awareness, waardoor de werkdruk wordt verlaagd. Daarnaast beschermt het platform je organisatie effectief tegen phishing aanvallen. Holmes biedt ook een gemakkelijk dashboard waarmee je inzicht krijgt in de risico’s. Bovendien biedt het platform cybersecurity training die daadwerkelijk gevolgd wordt. Een ander onderscheidend kenmerk is dat Surelock lid is van Cyberveilig Nederland, wat aangeeft dat ze voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden en betrouwbare diensten leveren.

Wat heeft mijn personeel bereikt na deelname aan het programma?

Na deelname aan het security awareness programma hebben jouw medewerkers aanzienlijke prestaties bereikt. Ze zijn nu bewust van de risico’s die gepaard gaan met cyberaanvallen en hebben geleerd hoe ze zich effectief kunnen beschermen. Dit resulteert in een aanzienlijk verminderd risico op cyberaanvallen en een verhoogde beveiliging van bedrijfsgegevens en -informatie. Door hun bewustwording en nieuwe beschermingsvaardigheden zijn jouw medewerkers beter in staat om verdachte activiteiten te herkennen en te vermijden. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving en draagt bij aan het beschermen van waardevolle bedrijfsinformatie.

Laatste nieuws

tiener aan het werk achter een laptop en op zijn telefoon
Phishing in het onderwijs
SaaS100-2023-Surelock
Surelock staat in de SaaS100 2023 van MT/Sprout
cyber-security-awareness
Cyber security awareness alles wat je moet weten 2023
10+ jaren ervaring|100+ klanten gingen je voor|Gratis adviesgesprek|

Security awareness: Je medewerkers trainen en phishen met ons platform Holmes!

Bel ons nu op 0348 - 796 146 voor een gratis adviesgesprek
Vraag advies over security awareness