Hoe werkt een phishing simulatie?

| Leestijd: 3 minuten

Hoe werkt een phishing simulatie? In dit artikel vertellen we je van a tot z hoe een phishing simulatie werkt:  

  • Wat is een phishing simulatie?
  • Wat kost een phishing simulatie? 
  • Hoe werkt een phishing simulatie?
  • Een duidelijke video over de werking van phishing simulaties

Met onze jaren ervaring in informatie beveiliging, kunnen wij van Surelock jou alles vertellen over phishing simulaties. Met ons in-house software platform Holmes. Kan ook jij vandaag nog een phishing simulatie versturen. Ben jij een particulier en wil je meer informatie over het onderwerp informatie beveiliging? Raden wij je aan om eens te kijken op onze informatie beveiligingspagina.

Wat is een phishing simulatie?

Een phishing simulatie is een “fake” phishingmail die bij jou in je mailbox komt als echt. De phishingmails worden vaak periodiek verstuurd waardoor een bedrijf beter inzicht krijgt in het kennisniveau van haar personeel. Een phishing simulatie is vaak niet te onderscheiden van een échte mail. Zie Bijvoorbeeld het Microsoft office template hieronder. Je ziet hier dat de simulatie, precies hetzelfde is als een Office 365 mail echter klopt er iets niet in de link die je opent.

Dit is een Microsoft office 365 phishing simulatie template. Deze afbeelding laat zien hoe een phishing simualtie eruit kan zien.
Voorbeeld van een phishing simulatie
Kan jij nep van echt onderscheiden? Doe de test!

Hoe werkt een phishing simulatie?

Samen met de opdrachtgever nemen we de betreffende organisatie onder de loop. We gaan kijken naar wat de organisatie bezighoudt. Je kan bijvoorbeeld geen Microsoft teams template versturen wanneer een organisatie Zoom gebruikt. Het is dus belangrijk om vooraf de scope en het doel van de simulatie te bepalen:

  • Hoeveel mensen ontvangen de simulatie,
  • Maken we onderscheid in de rollen,
  • Welke talen worden er gesproken,
  • Wat voor platformen gebruikt de organisatie,
  • Tot slot kijken we naar de processen, wat voor template past er binnen het dagelijkse proces van de organisatie.

Nu de scope van de simulatie in beeld is vragen wij aan de organisatie om de mailadressen van de deelnemers naar ons toe te sturen. Nu wij de mailadressen en een beeld van de organisatie hebben, kan de “leukste” stap van de simulatie beginnen. Het kiezen van het phishing template. In de catalogus van Holmes staan honderden templates, de keuze is dus reuze.

Na het kiezen van het template plannen we samen de interval van de phishingmails in. Dit doen we in een handige jaar kalender. Zo kan je de simulatie gedurende de gekozen interval automatisch laten versturen.

Mocht je liever de phishing simulaties handmatig versturen of je eigen scenario’s bedenken kan dit ook. Holmes is dus danig gebruiksvriendelijk dat je ook zonder enige IT affiniteit met de software kan omgaan.

Eerst zien dan geloven?

Bekijk de video hieronder en zie hoe een phishing simulatie werkt (link).

Wat kost een phishing simulatie?

Aan de phishing simulatie hangt geen vast bedrag de kosten zijn namelijk afhankelijk van het aantal gebruikers per jaar. Om een voorbeeld te geven van de kosten: Een omgeving met 100 e-mailadressen: 100 * € 2.75 voor Holmes met als extra de Holmes security coach (Aantal email adressen * prijs per user.).

Geschreven door: Stefan Schepers

Probeer Holmes 14 dagen gratis Of doe de phishing Quiz!
 
Delen: Hoe werkt een phishing simulatie?

Door

- Stefan Schepers
Marketing manager
foto van een jongen aan het lachen in zwart wit

Neem contact op

Wij helpen je graag verder.
E-mails beantwoorden wij binnen 1 werkdag.

Bel ons:

0348 - 796 146

Telefonisch bereikbaar op

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
Gesloten
Gesloten