10+ jaren ervaring|ISO27001 gecertificeerd|Gratis adviesgesprek|

Security consultancy

Bel 0348 - 796 146 en krijg binnen 5 minuten een security consultant aan de lijn.
Plan een security consultancy
Onze security consultancy
Het werk bij surelock wordt gedaan door gecertificeerde specialistenGecertificeerde specialisten
Voldoe aan de vereiste normeringenVoldoe aan vereiste normeringen
Neem contact op voor een gratis adviesgesprekGratis adviesgesprek
Semmie een van de security consultancy klanten van Surelock
Minehub een van de security consultancy klanten van Surelock
Makerstreet een van de security consultancy klanten van Surelock
Symeres een van de security consultancy klanten van Surelock
Kuijpers logo
100+ meer klanten
Onze security consultants werken flexibel meeFlexibiliteit
Surelock heeft 10+ jaar ervaring in security consultancy10+ jaar ervaring
Bij surelock werken allemaal kundige consultantsKundige security consultants
Bij surelock communiceren we duidelijk naar de klant toeDuidelijke communicatie
Een security raamwerk dat perfect aansluit op jouw organisatieEen security raamwerk dat perfect aansluit op jouw organisatie
wij zorgen ervoor dat jij voldoet aan de vereiste certificeringenVoldoe aan de vereiste certificeringen
wij denken mee met security consultancy oplossingenWij denken mee met de oplossingen
blijf in controle van je operationele risico'sBlijf in controle van je operationele risico's

Waarom security consultancy door Surelock?

Door de persoonlijke benadering van de kundige security consultants van Surelock voelt het alsof de consultants daadwerkelijk meewerken in je organisatie. Haal de kennis in huis die je nodig hebt voor het behalen van security certificeringen met Surelock security consultancy.

Surelock is in 2016 ontstaan vanuit een passie voor informatiebeveiliging met als doel het realiseren van bedrijfsveiligheid van hardwerkende organisaties. Dit betekent dat wij 100% focus hebben op het beschermen van onze klanten en dit op een zo efficiënt mogelijke manier doen.

 

Het security consultancy programma

De security consultants van Surelock brengen de operationele risico’s van jouw organisatie in kaart en begeleiden doormiddel van beleid en procedures. Ook adviseren de security consultants in het optimaliseren van de bedrijfsprocessen binnen de organisatie op het gebied van informatiebeveiliging.

Maak een afspraak

De verschillende normen, wij helpen je de juiste keus te maken

Elke organisatie heeft een unieke werkwijze en maakt gebruik van andere systemen. Voor iedere organisatie zijn er andere behoefte en wensen. Om ervoor te zorgen dat jouw organisatie de juiste certificeringen behaalt helpen de security consultants van Surelock je de beste keuze te maken tussen de verschillende soorten certificeringen.

ISO 27001

Certificerings kenrmerk van een ISO27001 verklaring die je kan krijgen door security consultancy

ISO27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging [...]

ISO 27001

Met een ISO 27001 certificering kun je als organisatie aantonen dat je voldoet aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Door verscherping van de AVG ookwel GDPR genoemd moet je als organisatie aantonen dat je managementsysteem voor informatiebeveiliging goed in orde is.

ISO27002 is een gedetailleerd document wat aangeeft welke maatregelen je moet nemen om te voldoen aan de ISO27002 verklaring.

ISAE 3402

ISAE 3402 certificeringen keurmerk logo

ISAE 3402 is een wereldwijd erkende standaard met richtlijnen voor het beoordelen van leveranciers van organisaties[...]

ISAE 3402

Tijdens een ISAE3402 audit worden de leveranciers en de uitbestede processen door een auditor beoordeelt. Het grote verschil tussen ISO27001 en ISAE3402 zit hem in de rapportage over uitbestede processen die je niet mee neemt in de ISO27001 certificering. Een keus maken tussen een van de twee is er eigenlijk niet als je voor een ISAE3402 certificering gaat neem je namelijk de IT-omgeving mee. Hierin wordt aan de norm van ISO27001 zo goed als voldaan.

SOC 2 norm

Behaal een SOC-2 certificering en voldoe aan de eisen van je klanten met Surelock consultancy

Een SOC 2 rapport geeft antwoord op de vraag of organisaties goed omgaan met informatiebeveiliging[...]

SOC 2 norm

Met een SOC2 rapport worden de Trust Service Criteria uitgewerkt in beheersmaatregelen en wordt er een beschrijving gemaakt van het risicomanagement systeem. Bij een SOC2 controleert een accountant of de beschrijving klopt met de daadwerkelijk aangeleverde documentatie. Klopt de beschrijving met de aangeleverde documentatie voorziet de accountant het SOC2 rapport met een assurance verklaring.

Onze cases

Semmie is ISO27001 ready

Semmie was nog niet in het bezit van een ISO27001-certificering. ISO27001 is de standaard voor informatiebeveiliging en als vermogensbeheerder wil Semmie natuurlijk wel voldoen aan deze belangrijke informatiebeveiligingsnorm. Daarom ging Semmie opzoek naar extra ondersteuning voor de ISO27001-standaarden binnen de bedrijfsvoering.
Lees verder

ISAE3402 voor Topicus

Topicus levert een ISAE3402 type2 verklaring jaarlijks af om verantwoording af te leggen over het stelsel van interne beveiligingsmaatregelen. Surelock security consultancy doet al meerdere jaren het verzamelen van de volledige bewijsvoering evenals het opstellen van de rapportage in samenwerking met een externe auditor.
Lees verder

Veelgestelde vragen over onze
security consultancy

Wat is security consultancy en wat kunnen security consultants voor mij betekenen?

Security consultancy is een service waarbij deskundige adviseurs bedrijven en organisaties adviseren en begeleiden, om op die manier hun beveiligingsmethoden en -strategieën te verbeteren. Security consultancy is belangrijk om verschillende redenen. Een van deze redenen is het hebben van controle over de bedrijfsprocessen met betrekking tot informatiebeveiliging, waardoor een organisatie de risico's binnen de bedrijfsprocessen kan identificeren. Daarnaast eisen steeds meer organisaties dat hun leveranciers een securitycertificering behalen, ook wel bekend als supply chain-veiligheid. Met een certificering toon je zowel aan klanten als aan medewerkers aan dat jouw organisatie bewust omgaat met de verwerking van informatie.

Waarom zou ik kiezen voor Surelock voor mijn security consultancy?

Surelock is een security consultancybedrijf dat beschikt over ervaren professionals en een bewezen staat van dienst op het gebied van informatiebeveiliging. Door de jaren heen hebben wij al veel bedrijven mogen helpen met het verbeteren van hun beveilingsmaatregelen. Om het maximale uit je informatiebeveiliging te halen zetten wij in op de steunpilaren: Mens, proces en techniek. Onze consultant (mens) zullen je informatiebeveiliging op orde stellen. Met ons op maat gemaakte oplossingen sluiten we aan op de behoefte van jouw bedrijf (proces). Tot slot zijn we ook in staat om jouw interne en externe omgeving te testen (techniek).

Welke certificeringen kan Surelock ondersteunen?

Surelock security consultancy ondersteund in deze certificeringen: * ISO27001 en ISO27002 * ISAE 3402 * NEN 5710 * SOC 2 Voor elke certificering heeft Surelock een security consultant in huis die jouw kan ondersteunen in het behalen van deze certificeringen.

Overweegt u een ISO 27001 certificering?

ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging die specifieke eisen stelt aan de beheersing van informatiebeveiliging. Een ISO 27001 certificering is een erkenning dat een organisatie voldoet aan de eisen van deze standaard. De ISO 27001 standaard beschrijft hoe een organisatie een informatiebeveiligingsmanagement systeem (ISMS) kan implementeren en onderhouden. Het ISMS is een raamwerk van beleid, procedures, controles en maatregelen dat is ontworpen om de bescherming van vertrouwelijke informatie te waarborgen. Om gecertificeerd te worden, moet een organisatie aantonen dat zij voldoet aan de eisen van de standaard door een externe audit uit te voeren. Deze audit wordt uitgevoerd door een certificeringsinstantie die is erkend door ISO. De certificering ISO 27001 is nuttig voor bedrijven die hun klanten willen laten zien dat zij hun informatiebeveiliging serieus nemen, het helpt bij het verminderen van de risico's van informatiebeveiliging, het verbetert de reputatie van het bedrijf en kan ook vereist zijn door wet- en regelgeving.

Overweegt u een ISAE 3402 verklaring?

Een International Standard for Assurance Engagements 3402 is een aantrekkelijk “keurmerk” die wordt afgegeven door een externe accountant of een andere gekwalificeerde partij. De verklaring bevestigt dat een externe serviceprovider (ESP) voldoet aan specifieke vereisten voor controle en beheersing van zijn diensten. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een verklaring van de controle op beveiliging van de informatie. Een ISAE 3402 certificaat wordt steeds waardevoller. Zeker nu overheden én uw klanten steeds hogere eisen stellen aan de manier waarop uw bedrijf met data en privacygevoelige informatie omgaat. De ISAE 3402-standaard is ontwikkeld door de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) en is ontworpen om klanten te helpen beoordelen of de beheersingsmaatregelen van een ESP adequaat zijn.

Waarom een ISO27001 certificering behalen?

Met een ISO27001 certificering toon je aan dat je voldoet aan de normeisen van informatiebeveiliging. Vanuit de keten wordt er steeds vaker de eis gesteld dat je voldoet aan deze normering. Je wilt ten slotte niet samenwerken met partners waarvan de informatiebeveiliging niet in orde is. Met het behalen van een ISO27001 certificering toon je dus aan dat je voldoet aan de eisen omtrent informatiebeveiliging. Zo maakt het niet alleen je organisatie veiliger, het creëert ook nieuwe kansen voor jouw bedrijf binnen de markt

Maak direct een gratis afspraak

Waarom security consultancy door Surelock:

  • Vertrouwd door organisaties zoals: Kuijpers, KRO-NCRV en Univé;
  • Deskundige en ervaren professionals;
  • In-house security platform Holmes;
  • Al meer dan 100+ bedrijven gingen je voor.

Bel of plan een afspraak in

We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:00 tot 18:00.

Tel: 0348 – 796 146

E-mail: info@surelock.nl

Neem contact op
Anouk de jong
"Vraag een gratis adviesgesprek aan!"

Wat is security consultancy?

In het kort: Security consultancy biedt een essentiële dienst waarbij ervaren experts bedrijven en organisaties voorzien van strategisch advies en praktische ondersteuning om hun beveiligingsmaatregelen te versterken. Deze specialisten werken nauw samen met hun cliënten om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die niet alleen de huidige beveiligingsprotocollen verbeteren, maar ook proactief inspelen op toekomstige veiligheidsrisico’s.

De uitgebreide versie: Met security consultancy wordt alles bedoelt dat te maken heeft met advies geven over informatiebeveiliging. Dit komt in de praktijk neer op het starten met een risicoanalyse om zo de huidige staat van de informatiebeveiliging processen in kaart te brengen. Waarna vervolgens door gebouwd kan worden op de gevonden risico’s. Met als doel zo veilig mogelijk om te gaan met de informatie binnen organisaties.

Ook bestaat security consultancy uit een stukje ondersteuning. Hiermee wordt bedoelt dat medewerkers van jouw organisatie ondersteund worden door de consultants. Dit kan in de vorm van een wekelijks overleg zijn, een raamwerk voor het opstellen van een security beleid of het invullen van een rol binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld security officer.

Een duidelijke omschrijving van wat een security consultant nu precies doet is er niet. Dit omdat het werk van de consultant altijd maatwerk is. Geen een organisatie is ten slotte hetzelfde. In de basis draait het altijd om een adviserende rol. Het advies dat gegeven wordt is altijd op maat gemaakt voor jouw organisatie. Zo loop je niet tegen onverwachte kosten of mis plaatsend advies aan.

 

 

 

 

Security awareness als onderdeel van het consultancy traject

Security awareness een van de onderdelen waaraan je moet voldoen volgens de meeste certificeringen. Bij Surelock kunnen wij jouw hier volledig in ontzorgen. Buiten security consultancy biedt Surelock een platform aan genaamd Holmes. Dit is een in-house platform wat jouw organisatie volledig ontzorgt op het gebied van het menselijk handelen.

Haal een ISO27001 certificering met Surelock security consultancy

Het behalen van de wereldwijd bekende norm ISO27001 wordt door steeds meer organisaties als een vereiste gezien. De security consultants van Surelock ondersteunen je in het behalen van deze informatiebeveiligingsnorm. Een ISO27001 implementatie start met het opstellen van een gapassessment op basis van de behoefte van jouw organisatie. Tijdens dit assessment wordt er gekeken naar de huidige informatiebeveiliging ten opzichte van de ISO27001 norm.

Na het vaststellen van de ontbrekende onderdelen worden er in samenwerking met de organisatie beleidsdocumenten opgesteld. Zo voldoe je in stap 2 al aan de minimale eisen van de ISO27001 norm. Vervolgens worden de opgestelde en ontbrekende onderdelen gecontroleerd in samenwerking met de organisatie. De controles zorgen ervoor dat de benodigde beveiligingsaspecten van de ISO27001 norm aanwezig zijn.

Nu er een eerste controle heeft plaats gevonden is het tijd voor het uitvoeren van een interne audit. Dit is een controle moment zodat je niet voor verassingen komt te staan tijdens de externe audit. Tijdens de interne audits wordt het ISMS (information security management systeem) getoetst. De laatste fase in het behalen van een ISO27001 certificering is het halen van de externe audit. Tijdens een externe audit wordt het ISMS door een externe gecertificeerde partij gecontroleerd. De externe audit kan vervolgens de ISO27001 certificering goedkeuren, afkeuren of op feedback verwerken zetten.

De 5 stappen hierboven uitgelegd worden continue begeleid en ondersteund door de security consultants. Zo kom je tijdens de externe audit niet voor verassingen en extra kosten te staan.

 

5 redenen om een Security Consultant van Surelock in dienst te nemen.

Hieronder geven je 5 reden waarom jouw organisatie aan de slag moet met  informatiebeveiligingsbeleid.

Checklist

1. Voldoe aan de eisen vanuit de klant

Bij Surelock zien we een groeiende vraag naar betere informatiebeveiliging door nieuwe regelgeving sinds 2018. Klanten stellen strenge eisen aan leveranciers voor dataveiligheid. Met security consultancy beheer je je informatiebeveiliging en toon je aan dat je aan de belangrijkste eisen voldoet.

2. Zorg voor een beter imago

Een succesvolle aanval op jouw organisatie brengt op zichzelf al genoeg financiële schade met zicht mee. Echter zorgt het ook voor een hoop schade aan het imago van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de hack op Uber of de Mediamarkt. Deze bedrijven hadden deze datalekken kunnen voorkomen door een goed informatiebeveiligingsbeleid. Met security consultancy zorg je ervoor dat je voldoet aan de laatste eisen.

Troffee

3. Zet de volgende stap met je organisatie

Buiten dat je voldoet aan de laatste eisen ga je ook kijken naar je organisatie zelf. Zo wordt er gekeken naar de processen, de bedrijfsdoelstellingen, regels binnen de organisatie en draagt het bij aan het professionaliseren van je organisatie.

Voldoe aan eisen

4. Voldoe aan de nieuwste Europese wet- en regelgeving

Als bedrijf moet je nationaal en internationaal voldoen aan een aantal eisen wil je relevant blijven. Met het behalen van een certificering zoals ISO27001 voldoe je aan de eisen die opgesteld zijn zowel internationaal als nationaal. Houdt er rekening mee dan in 2023 nieuwe wet en regelgeving in gaat. Deze nieuwe wet en regelgeving heet NIS2.

Een veilige organisatie

5. Toon aan dat je veilig bent, een uithangbord voor nieuwe klanten

Met behulp van Surelock consultancy zorg je ervoor dat je kan aantonen dat je informatiebeveiliging in orde is. Dit is niet alleen goed voor je organisatie zelf maar toont ook aan dat jouw organisatie professioneel omgaat met het verwerken van gegevens. Onze huidige klanten geven dan ook aan dat zij trots zijn op de behaalde doelstellingen en dit ook inzetten als socialproof.

Wacht niet te lang

Het opzetten van een informatiebeveiligingsproject heeft enige tijd nodig. Het behalen van een ISO27001 duurt bijvoorbeeld al gemiddeld 5 maanden. Dit hangt echter wel af van de grootte van de organisatie en de professionaliteit. Heb je bijvoorbeeld alle processen in beeld en heb je al een sterk informatiebeveiligingsbeleid gaat het behalen van de certificeringen een stuk sneller. Hoe eerder je van start gaat met een security consultancy traject hoe sneller je organisatie resultaat zal zien.

Surelock is ISO27001 gecertificeerd

Surelock, een toonaangevende leverancier van security consultancy, kondigt met trots aan dat ze de ISO 27001-certificering hebben behaald. Dit betekent dat Surelock gecertificeerd is als een bedrijf dat voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsnormen.

Deze certificering is een belangrijke erkenning voor Surelock omdat het aantoont dat ze zich houden aan de best practices en de privacy en integriteit van klantgegevens beschermen. Het behalen van deze certificering toont aan dat Surelock zich inzet voor het leveren van de meest betrouwbare en veilige informatiebeveiligingsadviesdiensten.

Surelock ISO27001 gecertificeerd

Laatste nieuws

Hacker is bezig met een spoofing e-mail
Spoofing, wat is het en hoe kan je het voorkomen? 
Computer met een geld teken. Bestanden zijn versleuteld tot er is betaald. Ransomware
Ransomware, alles wat je moet weten 2024
Afbeelding ter illustratie van de Holmes livegang
Holmes 2.0: De nieuwe update uitgelicht
10+ jaren ervaring|ISO27001 gecertificeerd|Gratis adviesgesprek|

Security consultancy

Bel 0348 - 796 146 en krijg binnen 5 minuten een security consultant aan de lijn.
Plan een security consultancy