ISAE3402 voor Topicus

De organisatie

Topicus Pension and Wealth is onderdeel van software ontwikkelaar Topicus. Binnen deze organisatie wordt software voor vermogensbeheer gemaakt voor bijvoorbeeld banksparen of beleggen. De software wordt door diverse financiële instellingen in Nederland gebruikt om vermogen in te beheren. De belangen zijn hierdoor enorm. Topicus levert een ISAE3402 type2 verklaring jaarlijks af om verantwoording af te leggen over het stelsel van interne beveiligingsmaatregelen. Surelock doet al meerdere jaren het verzamelen van de volledige bewijsvoering evenals het opstellen van de rapportage in samenwerking met een externe auditor.

 

De klantvraag van Topicus

In 2020 is de scope van ISAE aanzienlijk verbeterd door te voldoen aan de Good Practice Informatiebeveiliging van De Nederlandse Bank (DNB). Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in onze informatiebeveiligingsprocessen.

Logo Topicus

Resultaat

Om de ISAE te voort zetten, hebben wij gezorgd voor een directe aansluiting tussen de audit kaders van DNB en de ISAE rapportages. Dat hebben we in nauwe samenwerking met de klanten van Topicus gedaan wat heeft gerealiseerd in een brede scope van de ISAE verklaring die naadloos aansluit bij de interne beoordelingsprocessen van de geld verstrekkers.

Continue zijn we samen met de klant bezig met het uitvoeren van controles op de werking van informatie beveiliging en daarover rapporteren aan het management en vervolgens laten beoordelen aan de externe auditor en daarmee dus ook een rapportage afgeven aan de klanten.

  • ISAE 3402 certificering

Contact

Wij helpen je graag verder.
E-mails beantwoorden wij binnen 1 werkdag.

Bel ons:

0348 - 796 146

Telefonisch bereikbaar op

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
Gesloten
Gesloten