10+ jaar ervaring|Alles in één platform|100+ Klanten gingen je voor|

Vulnerability scanning: vind de risico’s van jouw IT-omgeving

Bel ons nu op 0348 – 796 146 voor een gratis adviesgesprek
Ik wil een vulnerability scan uitvoeren
Sam Willemsen vulnerability management bij Surelock
Identificeer kwetsbaarheden die er echt toe doen
Vind Risico's voordat hackers dit doen
Een risico gebaseerde aanpak
Univé is klant bij Surelock
Logo Romeo
Swiss sense een van de pentest klanten van Surelock
Loods 5 is één van de klanten van Surelock
Kuijpers een van de security consultancy klanten van Surelock
Semmie een van de security consultancy klanten van Surelock
Continu waarschuwingMeer dan 10.000 kwetsbaarheden gevonden
Surelock levert gemakkelijk te begrijpen rapportenOplossingsgerichte aanpak
Je organisatie wordt goed doorgelicht.Duidelijke overzicht van de risico's
Overzichtelijk in een dashbordLive dashboard van je risico's
24 uur per dag beschermdBescherm jouw organisatie tegen cybercriminelen
certificaat logoSurelock ISO27001 gecertificeerd
Je organisatie wordt grondig doorgelicht door onze ethisch hackersGrondig onderzoek
Surelock heeft 10+ jaar ervaring in security consultancy10+ jaar ervaring in cybersecurity

Waarom vulnerability scanning door Surelock?

In de race om valkuilen in jouw IT-omgeving te elimineren, moet jij de eerste zijn om deze te vinden. Identificeer, prioriteer en automatiseer herstelmaatregelen binnen jouw organisatie met vulnerability scanning door Surelock.

Bij Surelock richten we ons niet alleen op het identificeren van de risico’s binnen jouw organisatie, maar voorzien we deze ook van een duidelijke prioritering. Hierdoor kun je beginnen met de meest ingrijpende risico’s en, aan de hand van een helder plan, snel en effectief vooruitgang boeken in het verbeteren van jouw organisatie haar IT-omgeving.

 

Wat is een vulnerability scan?

Een vulnerability scan is een geautomatiseerd proces dat is ontworpen om beveiligingszwakheden in computersystemen, netwerken of applicaties op te sporen. Het identificeert potentiële kwetsbaarheden zoals verouderde software, ontbrekende beveiligingspatches en incorrecte systeemconfiguraties door te zoeken naar bekende problemen uit databases zoals Common Vulnerabilities and Exposures (CVE).

De uitvoering van de Surelock scans resulteert in een gedetailleerd rapport dat de ontdekte kwetsbaarheden opsomt, geordend naar ernst, compleet met aanbevelingen voor herstelmaatregelen. Door vulnerability scans regelmatig uit te voeren, kunnen organisaties vooruitlopen op beveiligingsrisico’s en hun beveiligingsniveau significant verbeteren.

Maak kennis met Surelock

In 3 stappen zicht op IT-risico’s met vulnerability scanning

Een IT netwerk van een bedrijf bestaat uit verschillende componenten. Denk hierbij aan de servers, werkstations en printers waar de medewerkers mee werken. Daarnaast zijn er veel componenten aanwezig die niet direct zichtbaar zijn en niet door medewerkers worden gebruikt. Denk hierbij aan routers, switches, een firewall en webservers.

Al deze ‘devices’ zijn verbonden met het IT netwerk en bevatten software, zoals een operating system of firmware. Deze software dient met een vaste regelmaat gecontroleerd te worden op veiligheid, zodat de laatste updates geïnstalleerd kunnen worden. Apparaten die niet geüpdatet worden vormen een beveiligingsrisico voor de organisatie. Hieronder lichten wij toe hoe je in 3 stappen zicht krijgt op je IT-risico’s met vulnerability scanning.

1. Voorbereiding en Planning

Bepaal eerst welke assets in je netwerk gescand [...]

1. Voorbereiding en Planning

Bepaal eerst welke assets in je netwerk gescand moeten worden; dit kunnen servers, werkstations, netwerkapparaten of applicaties zijn. Stel vervolgens vast wat het doel van de scan is en welk type scans (bijvoorbeeld netwerkscans, applicatiescans) je nodig hebt. Bepaal de scope en de frequentie van de scans op basis van de kwetsbaarheidsscore. Ook informeren wij relevante teams en stakeholders over de geplande scans om verstoringen of misverstanden te voorkomen.

2. Uitvoeren van de scan

Vulnerabilty scan Surelock

Maak gebruik van Holmes om de geselecteerde systemen te [...]

2. Uitvoeren van de scan

Maak gebruik van Holmes om de geselecteerde systemen te scannen. Wij zorgen ervoor dat onze tools altijd bijgewerkt zijn met de meest recente kwetsbaarheden. De scans worden uitgevoerd op een tijdstip dat minimale impact heeft op jouw bedrijfsvoering, terwijl ons team de scanprocessen nauwlettend bewaakt om eventuele onvoorziene problemen onmiddellijk aan te pakken en te melden.

3. Analyse en remediatie

Na de scan analyseren wij de resultaten grondig en [...]

3. Analyse en remediatie

Na de scan analyseren wij de resultaten grondig en presenteren een gedetailleerd rapport van de geïdentificeerde kwetsbaarheden, gerangschikt op basis van hun ernst en potentiële impact. Samen met jouw team ontwikkelen we een gestructureerd plan voor het aanpakken en verhelpen van de kwetsbaarheden. Wij bieden begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van de noodzakelijke herstelmaatregelen en voeren een herscan uit om de effectiviteit van de genomen acties te verifiëren.

Onze cases

Juva

Juva is het samenwerkingsverband tussen Anexo, Westland Infra en Catpturam. Met gecombineerd zo'n 350 medewerkers vervult Juva de taken van netbeheerder in het Westland. Als netwerkbedrijf wordt gewerkt aan een leefbare en duurzame samenleving voor iedereen. Met behulp van Vulnerability scanning heeft Juva zicht op de IT-risico's.
Lees verder

ISAE3402 voor Topicus

Topicus levert een ISAE3402 type2 verklaring jaarlijks af om verantwoording af te leggen over het stelsel van interne beveiligingsmaatregelen. Surelock security consultancy doet al meerdere jaren het verzamelen van de volledige bewijsvoering evenals het opstellen van de rapportage in samenwerking met een externe auditor.
Lees verder

Veel gestelde vragen

Wat kost vulnerability scanning?

De kosten van een vulnerability scan zijn afhankelijk van de grote van de omgeving die je gaat scannen. Als voorbeeld een omgeving met 150 IP-adressen kost €1.050,- per maand en een scan van 10 IP-adressen kost €70,80 per maand.

Wat is het verschil tussen een pentest en een vulnerability scan?

Een vulnerability scan is een geautomatiseerd proces dat systemen scant op bekende kwetsbaarheden, terwijl een pentest (penetratietest) een handmatige, diepgaande poging is om de beveiliging te doorbreken door te denken als een aanvaller. Vulnerability scans zijn breed en oppervlakkig, bedoeld om veelvoorkomende kwetsbaarheden snel te identificeren, terwijl pentests gericht en diepgaand zijn, ontworpen om specifieke zwakheden te exploiteren en de daadwerkelijke impact op de beveiliging te beoordelen. Scans kunnen regelmatig en automatisch worden uitgevoerd, maar pentests vereisen gespecialiseerde expertise en worden meestal periodiek of als reactie op significante veranderingen uitgevoerd. Terwijl een vulnerability scan een lijst van kwetsbaarheden oplevert, biedt een pentest een gedetailleerd inzicht in beveiligingslekken en aanbevelingen voor verharding.

Wat betekent vulnerability scan?

Een vulnerability scan is een geautomatiseerd proces dat computersystemen, netwerken en applicaties controleert op bekende beveiligingszwakheden en kwetsbaarheden. Het doel is om potentiële veiligheidsrisico's te identificeren zodat deze kunnen worden aangepakt voordat ze worden uitgebuit door kwaadwillenden.

Krijg zicht op de IT-risico's van jouw organisatie door middel van vulnerability scanning

Hoe ziet een kennismaking eruit?

  1. Neem contact met ons op;
  2. Samen maken we afspraak;
  3. Kennismaking met specialisten;
  4. Ontvang een plan op maat;
  5. Aan de slag, in ons platform Holmes;

Pijl naar Call to action

Bel of maak een afspraak

We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00.

Tel: 0348 – 796 146

E-mail: info@surelock.nl

Maak een afspraak
Dim Gersen van Surelock
Dim Gerssen
Technische directeur bij Surelock

Laatste nieuws

Hacker is bezig met een spoofing e-mail
Spoofing, wat is het en hoe kan je het voorkomen? 
Computer met een geld teken. Bestanden zijn versleuteld tot er is betaald. Ransomware
Ransomware, alles wat je moet weten 2024
Afbeelding ter illustratie van de Holmes livegang
Holmes 2.0: De nieuwe update uitgelicht
10+ jaar ervaring|Alles in één platform|100+ Klanten gingen je voor|

Vulnerability scanning: vind de risico’s van jouw IT-omgeving

Bel ons nu op 0348 – 796 146 voor een gratis adviesgesprek
Ik wil een vulnerability scan uitvoeren