De 4 tips om het NK-phishing te winnen

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 14 februari 2023

De inschrijving voor het NK-Phishing 2022 zijn geopend en dit jaar zal de strijd feller zijn dan ooit. Cybercriminelen zijn creatief in hun vindingrijkheid om aanval te laten slagen.

Daarom leggen wij in het NK-Phishing de lat ook steeds weer hoger. In deze blog 4 tips om de spannende competitie te winnen.

4 tips om het NK-phishing te winnen

Ga jij met jouw team de strijd aan? Wij helpen je alvast mee om phishing te herkennen en als winnaars uit de strijd te komen! Volg deze 4 tips goed op en vergroot je kansen op de hoofdprijs en leer gelijk meer over bescherming tegen phishing.

Tip 1: Lees het rapport van het NK-Phishing 2021

Vorig jaar hebben de 500 deelnemers ons enorm veel geleerd. Deze ervaring is gedeeld in het Rapport NK-Phishing 2021 en het zou zo maar eens kunnen zijn dat je hier de sleutel tot succes vindt voor het NK’22. Het rapport kan je hier online terugvinden.

Tip 2: Bekijk de video’s van het NK-Phishing op YouTube

Na iedere phishing ronde wordt door Surelock een video opgenomen met de resultaten en een toelichting. Deze video’s kan je terugkijken op het YouTube kanaal van Surelock.

Tip 3: Samenwerken

De winnaar van het NK 2020 had een goede tip die wij graag met je delen: stel een whatsapp groep op met de deelnemers uit jouw team. Op die manier kan je snel even overleggen en houd je elkaar scherp op een mogelijke phishing poging. Als team sta je tenslotte sterker dan alleen.

Tip 4: De Security Coach

Wil je echt zekerheid en gebruik maken van een handige tool? Verdiep je dan even in de Holmes Security Coach van Surelock. De Security Coach werkt binnen Microsoft Outlook en geeft door middel van een stoplicht functie aan of een email veilig is of dat er aandachtspunten zijn. Dit werkt in de praktijk tegen echte phishing aanvallen en is binnen het NK-Phishing ook toegestaan om phishing e-mails te identificeren. Vals spelen? Welnee! Veiligheid boven alles.

Met deze 4 tips wordt winnen in het NK-Phishing een stuk makkelijker, dus doe er je voordeel mee!

 
Delen: De 4 tips om het NK-phishing te winnen

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers