Winnaar NK-phishing 2023

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 3 mei 2024

De winnaar van het NK-Phishing 2023 is… Baker Tilly in Utrecht! Ze zijn uitgeroepen tot de meest phishing bewuste organisatie van het jaar vanwege hun uitzonderlijke prestaties op het gebied van phishing awareness binnen de organisatie. Ze hebben alle inkomende phishing simulaties pogingen succesvol kunnen detecteren, een indrukwekkende prestatie!

Hoe hebben ze dat gedaan?

Deze uitmuntende resultaten zijn het resultaat van doordachte en effectieve strategieën om het bewustzijnsniveau te verhogen bij medewerkers. Interne phishing campagnes werden uitgerold om medewerkers te testen op hun detectie vaardigheden voor verdachte e-mails. Medewerkers die faalden waren verplicht extra awareness-trainingen te volgen totdat ze zijn staat waren alle verdachte e-mails te identificeren, wat resulteerde in constante alertheid en bewustzijn bij alle medewerkers. Ook heeft Baker Tilly een knop om een verdachte e-mail te melden en zodoende de veiligheid van de organisatie verder te vergroten. Er worden bij de winnaar ook regelmatig praktijktrainingen worden ook uitgevoerd, zodat het niveau van security awareness van medewerkers scherp blijft. Dit laat duidelijk zien dat een combinatie van training, technologie en teamwork cruciaal is voor het behouden van een hoog niveau van security awareness.

Waarom het NK-Phishing?

Door de gamificatie van het NK-Phishing kwam er niet alleen meer focus en conversatie rondom phishing binnen het team, dit voegde voor sommige deelnemers ook extra motivatie en competitie tijdens de wedstrijd toe. Daarnaast is voor het NK-phishing een groot belang nodig  van het voeren van een open communicatiecultuur, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om verdachte activiteiten te melden en hierover in alle openheid met elkaar in gesprek te gaan.

Baker Tilly

We zijn langsgegaan bij Baker Tilly om de trofee te overhandigen. Hoe dit ging zie je in de video!

Meld je aan voor het NK-Phishing 2024

De inschrijvingen van het NK-Phishing 2024 zijn nu geopend! Meld jouw organisatie gratis aan via nk-phishing.nl. Lukt het jouw team om alle phishing mails van dit jaar te herkennen? Dan is jouw organisatie “De meest phishing bewuste IT partner van het jaar”!

Meld je aan
 
Delen: Winnaar NK-phishing 2023

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers