Het NK-phishing 2022

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 9 januari 2024

Het NK-phishing 2022, na 2 succesvolle edities van het NK-phishing gaat ook dit jaar het NK-phishing voor de derde keer van start. Het NK-phishing is een spannende competitie die IT-organisaties test op hun kennis en kunde omtrent het herkennen van phishingmail. Van 5-mei tot 13-juni kan ook jij als IT-organisatie je inschrijven.  

Het NK-phishing 

Het NK Phishing is een initiatief van IT-bedrijven voor IT-bedrijven. Phishing veroorzaakt nog altijd het merendeel van de incidenten bij organisaties in Nederland. Het stimuleren van bewustwording en bevorderen van competentie heeft een positief effect op het aantal incidenten. Samen maken we het verschil.

De spannende strijd van het NK-phishing kent geen verliezers, iedere organisatie leert bewuster te handelen. Vanuit die ervaring kunnen andere organisaties weer geholpen worden.

Waarom het NK-phishing? 

Cybercriminaliteit wordt met de dag relevanter. De creativiteit van hackers en constante innovatie van malware vraagt om bewustzijn van medewerkers en een strategie van het management. Het is daarom van groot belang dat organisaties regelmatig meten hoe veilig hun beveiliging nu écht is. 

Het is belangrijk dat organisaties hun beveiliging regelmatig verbeteren met slimme oplossingen en de valkuilen voor henzelf helder en inzichtelijk maken. Dit omdat ze alleen dan weten waar hun valkuilen liggen en hierop kunnen anticiperen.  

Met deze spannende competitie willen wij aan de IT-organisaties aandacht voor het onderwerp Phishing vragen. En tegelijkertijd de kwetsbaarheid van onze samenleving op dit thema aantonen. Want zoals we in de voorgaande jaren al hebben gezien is het ook voor IT-organisaties moeilijk om phishing te herkennen.  

Schrijf jezelf in voor het NK-phishing 2022 

Wil jij net als de 500 deelnemers van 2021 ervaren hoe het is om phishingsimulaties te ontvangen? En buiten de spannende competitie ook inzicht krijgen in het security awareness niveau van je organisatie? Dan is het NK-phishing iets voor jou!  

Aanmelden kan via de site van het NK-phishing. Aanmelden is gratis en volledig vrijblijvend je zit nergens aan vast.   

Organisaties die bijdragen aan het NK-phishing 2022

 
Delen: Het NK-phishing 2022

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers