Versterk de IT-beveiliging van jouw organisatie met pentest as a service – Leer hoe het werkt.

| Leestijd: 3 minuten
Laatst bewerkt: 4 september 2023
Pentester van Surelock aan het werk bij een van onze pentest as a service klanten

Pentest as a service is een maandelijks afneembare dienst voor het uitvoeren van pentesten gedurende de afgesproken periode. Met deze vorm van pentesten test je gedurende het abonnement een vooraf te bepalen scope.

Wat is pentest as a service?

Penetratietesten, ook wel bekend als pentesten, zijn een belangrijk onderdeel van de beveiliging van een organisatie. Ze helpen bij het identificeren van zwakke plekken in de IT-infrastructuur en bieden inzicht in hoe een aanvaller deze zou kunnen misbruiken. Omdat deze pentesten vaak complex en tijdrovend zijn, bieden steeds meer organisaties “pentest as a service” aan.

Deze service maakt het mogelijk voor bedrijven om de beveiliging van hun IT-infrastructuur te testen zonder dat ze hiervoor een eigen team of expert hoeven aan te nemen. In plaats daarvan werken ze samen met een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van pentesten.

Een pentest bestaat vaak uit een aantal fasen. In de eerste fase wordt er een risicoanalyse uitgevoerd. Dit om de belangrijkste doelen en zwakke plekken van de IT-infrastructuur te identificeren. Vervolgens wordt er een plan opgesteld voor de uitvoering van de pentest.

In de tweede fase worden er daadwerkelijk testen uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van social engineering, waarbij medewerkers van de organisatie worden getest op hun kennis van beveiligingsmaatregelen, of door het simuleren van aanvallen op de IT-infrastructuur.

Na de uitvoering van de testen worden de resultaten gedocumenteerd in een rapport. Hierin worden eventuele beveiligingslekken beschreven en worden er aanbevelingen gedaan voor verbetering van de beveiliging. Hiermee kan de organisatie haar IT-infrastructuur versterken en beter beschermen tegen aanvallen.

Pentest as a Service

  • Ontvang gratis een pentest voorstel op maat
  • Surelock is ISO27001 gecertificeerd en lid van Cyberveilig Nederland

Waarom is pentest as a service belangrijk voor jouw organisatie?

In de huidige digitale wereld is de beveiliging van uw IT-infrastructuur van cruciaal belang voor de continuïteit van jouw organisatie. Helaas zijn er veel bedreigingen die jouw systeem kunnen aantasten, zoals hackers, malware en phishing. Om deze redenen is het belangrijk om regelmatig te controleren of jouw IT-beveiliging voldoet aan de gestelde eisen. Een manier om dit te doen, is door middel van een pentest.

Een pentest is een simulatie van een aanval op de IT-infrastructuur waarbij getest wordt hoe goed jouw beveiliging hiertegen bestand is. Hierdoor krijgt je inzicht in welke zwakke plekken er in jouw systeem zitten en hoe een aanvaller deze zou kunnen misbruiken.

Veel organisaties hebben echter geen tijd of expertise om deze testen zelf uit te voeren. Hier komt pentest as a service om de hoek kijken. Dit houdt in dat je een extern bedrijf inhuurt dat gespecialiseerd is in pentesten. Zij kunnen jouw IT-infrastructuur testen en je een rapport geven met aanbevelingen voor verbetering.

kort samengevat. Het is noodzakelijk voor jouw bedrijf omdat het je inzicht geeft in de zwakke plekken van de IT-beveiliging en helpt bij het implementeren van verbeteringen. Door het inhuren van een extern bedrijf zoals Surelock kan je organisatie zich concentreren op de core business. Terwijl wij jouw IT-beveiliging professional worden.

Geschreven door: Stefan Schepers

Pentest as a Service

  • Ontvang gratis een pentest voorstel op maat
  • Surelock is ISO27001 gecertificeerd en lid van Cyberveilig Nederland
 
Delen: Versterk de IT-beveiliging van jouw organisatie met pentest as a service – Leer hoe het werkt.

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers