Blink uit op het NK-Phishing!

| Leestijd: 3 minuten
Laatst bewerkt: 14 februari 2023

Waarom is phishing belangrijk?

NK-Phishing speelt een steeds grotere rol in de tijd van nu. Zo wordt cybercriminaliteit steeds relevanter en neemt het gevaar ervan enorm toe. Ook blijkt uit de praktijk dat phishingmails slecht worden herkend. Hierdoor is het een goudmijn voor cybercriminelen.

Een groot gevaar rondom cybercriminaliteit is dat het steeds toegankelijker wordt. Je hoeft geen professioneel hacker meer te zijn. Dit is ook te zien aan de phishing manieren die toenemen, denk hierbij aan: WhatsAppfraude en sms’jes. Hierdoor zijn de marktomstandigheden zeer gunstig voor cybercriminelen.

Redenen om mee te doen aan het NK-phishing

De omstandigheden in de praktijk rondom het phishen zijn van zichzelf al een goede reden om mee te doen aan het NK-Phishing. Niet alleen is het goed voor het tegengaan van cybercriminaliteit, maar ook voor uw eigen organisatie.

Zo is het geheel gratis, vrijblijvend en erg leerzaam. Daarnaast is het een goede manier om de teambuilding een boost te geven waarbij jullie gezamenlijk komen tot nieuwe inzichten en jullie kennis en kunde kunnen bewijzen. Uiteraard wordt er gespeeld voor leuke prijzen, met een té gekke hoofdprijs.

Hoe kan je mee doen?

In slechts 3 stappen bent u al ingeschreven voor het NK-phishing:

  1. Verzamel en/of selecteer een team met de tien meest phishing alerte collega’s
  2. Lever een lijst met de namen en emailadressen van deze 10 collega’s aan
  3. Vanaf dit moment bent u in de race voor de gigantische hoofdprijs

Wat valt er te winnen?

Natuurlijk is een wedstrijd pas een wedstrijd als er iets te winnen valt. En óf dit zo is!

Zo is er een té gekke hoofdprijs, namelijk ‘de meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’ beker. Hierbij is er direct een kans om op camera te laten zien hoe u dé phishing expert bent van Nederland aan uw (potentiele) klanten. Maar er is nog meer… zo neemt de winnaar ook een blackbox pentest mee van het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence team, ter waarde van maar liefst 3200 euro.

Wel deelgenomen, maar geen hoofdprijs? Niet getreurd! Bij het NK-Phishing wint u altijd. Zo krijgt elk deelnemend team een persoonlijk benchmarkrapport. Hier krijgt u de mogelijk om uw prestatie te meten ten opzichte van de concurrentie en worden de valkuilen van uw organisatie in kaart gebracht. Daarnaast ontvangt u een Public Discovery Testing, uitgevoerd door Surelock uitgevoerd. Extra redenen om u zich in te schrijven voor het NKphishing.

Wist je dat…

Dat phishing hedendaags een groot probleem vormt binnen verschillende organisaties bewijst blijkt uit verschillende cijfers.

Wist u dat 75% van de medewerkers ervan overtuigd is phishingmails te herkennen, maar dat slechts 3% hier daadwerkelijk toe in staat is?

Niet alleen medewerkers hebben moeite met het herkennen van phishingmails. Het phishingprobleem blijkt dusdanig groot te zijn dat zelfs sommige IT-professionals soms nog moeite hebben met het herkennen hiervan.

Zo blijkt dat 75% van de IT-professionals aangeeft phishingmails te herkennen, maar in de praktijk blijkt dat slechts 27% hier daadwerkelijk toe in staat is.

Hoort u bij deze 27%? Bewijs het en schrijf u zo snel mogelijk in voor het NK-Phishing. U heeft nog tot 31 oktober de tijd.

 
Delen: Blink uit op het NK-Phishing!

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers