De Cyber Fit Service door Univé en Surelock

| Leestijd: 3 minuten
Laatst bewerkt: 30 september 2022

De Cyber Fit Service, cybercriminaliteit groeit ziet ook Univé. Waar traditionele vormen van criminaliteit, zoals inbraak en diefstal, jaarlijks een afname laten zien, is cybercrime de enige vorm van criminaliteit die exponentieel groeit. Daarom besloot Univé om haar leden binnen 1 jaar Cyber Fit te maken met de Cyber Fit Service.

Wat is de Cyber Fit Service?

De Cyber Fit Service is een samenwerking tussen Univé en Surelock waarin de leden van Univé binnen 1 jaar Cyber Fit worden gemaakt. Dit gaan ze doen door 7 cyberthema’s met daarin onderwerpen zoals phishing, hardware beveiliging en tips & tricks om jezelf te beschermen tegen cybercriminelen. Daarnaast de Outlook Security Coach om elke mail te controleren en het interactieve security awareness platform Holmes.

De deelnemers van de service krijgen het aankomende jaar verschillende opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Het is dus niet alleen maar ontvangen maar ook daadwerkelijk aan het werk.

Welke cyberthema’s worden er toegelicht?

Om het spits af te bijten starten we met het thema phishing een van de meest voorkomende vormen van cybercrime. In het thema phishing gaan wij in op de gevaren, laten we een aantal voorbeelden zien en geven we vijf handige tips om phishing te herkennen.

Het tweede thema gaat over hardware. Een thema dat vaak onderbelicht wordt terwijl het grote gevolgen met zich meebrengt. Met hardware richten wij ons voornamelijk op de computers, smartphones en tablets.

Het derde thema leert de deelnemers hun kroonjuwelen herkennen en beschermen. Hoe weet je bijvoorbeeld dat iets zeer gevoelige data bevat. Of waar ligt je prioriteit in het beschermen van je zaak.

Het vierde thema gaat over wachtwoorden. Wij verklappen je alvast 1234 of je achternaam met een 2 erachter volstaat niet meer. In het thema wachtwoorden gaan we een stapje verder hoe zorg je bijvoorbeeld dat na het lekken van je wachtwoord je niet helemaal onveilig wordt.

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken binnen elke keten, cybersecurity. Van iedereen wordt in de huidige tijd verwacht dat ze iets doen om hun data te beveiligen. Daarom als vijfde thema van leverancier tot eindklant.

Wat als het toch misgaat? Dit is een belangrijk onderwerp en daarom ook het zesde thema. Weet jij bijvoorbeeld wat je moet doen als het misgaat en je data lekt? Tijdens dit thema geven we handvatten voor een plan van nood.

De deelnemers hebben binnen 1 jaar kennis kunnen maken met de zes cyberthema’s. Als zevende cyberthema gaan we de deelnemers naar een hoger niveau tillen, next level Cybersecurity.

Ook jij kan je aanmelden voor de Cyber Fit Service!

Ben je klant van Univé dan is de Cyber Fit Service 1 jaar gratis. Je moet je alleen wel aanmelden voor 1 juli 2022 via deze pagina. Ben je geen klant van Univé en wil je deelnemen kan je voor €35,- jezelf inschrijven, mail dan naar info@cyberfitservice.nl.

 
Delen: De Cyber Fit Service door Univé en Surelock

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers