NK Phishing: Wat is het?

| Leestijd: 3 minuten
Laatst bewerkt: 14 februari 2023

NK Phishing is een competitie tussen IT-bedrijven waarbij er wordt gestreden voor de titel ‘Meest bewuste IT-partner van Nederland’. Zo word je getest met verschillende phishing simulaties. Wanneer de competitie van start gaat, ontvang je tot drie rondes phishing simulaties. Op basis van prestaties van jouw team, maak je kans op het winnen van een cadeaupakket ter waarde van 3200 euro. Daarnaast krijg je een persoonlijk rapport om inzichten te krijgen in jouw scores. In deze blog lees je meer over de competitie, prijzen en hoe je je kunt aanmelden.  

Wat gebeurt er tijdens het NK Phishing? 

Het spel wordt in drie rondes gespeeld. Van de 100 IT-partners gaan er in totaal 50 IT-partners naar de tweede ronde, zij hebben het laagste percentage van succesvolle phishing gehaald in de eerste ronde. Daarna volgt er weer een pittige phishing simulatie en gaan de tien meeste alerte IT-partners naar de finale. Meerdere medewerkers van het team krijgen een aantal phishing mails om te kijken of zij erin trappen. Denk jij dat jouw team phishing proof is? Schrijf je dan snel in! 

Wat kun je winnen bij het NK Phishing? 

Alle deelnemers ontvangen na het kampioenschap van Holmes een eigen benchmark rapport. Hierin staat hoe jouw team heeft gepresteerd ten opzichte van de andere partijen in uw branche. Daarnaast ontvang je van Holmes ook een overzichtelijk en persoonlijk rapport, waarin toegelicht wordt waar bij jullie de valkuilen liggen.

Deze mooie prijzen gelden voor alle deelnemers, maar er is natuurlijk ook een aparte prijs voor de winnaar. De winnaar wint ‘de meest phishing bewuste IT-partner van het jaar’ beker en krijgt daarnaast kans om op camera aan de (potentiële) klanten te laten zien dat je dé phishing expert bent van Nederland. Verder krijgt de winnende organisatie een blackbox pentest van het Ingram Micro Cyber Security Center of Excellence team. Als laatst krijgt het winnende team een cadeau ter waarde van €3200,- waarmee de ethical hackers van Ingram Micro alles uit de kast halen om bij je in te breken. Black Box Penetration Testing is een unieke methode om het beveiligingsniveau van een organisatie te testen. Ze simuleren een aanval die een hacker zou kunnen ondernemen om de zwakke punten in het doelnetwerk en de applicaties uit te buiten en te doorbreken. 

Hoe kan je meedoen? 

Wil je graag meedoen aan het NK Phishing, schrijf je en jouw team dan in via nk-phishing.nl. Meedoen is gratis en volledig vrijblijvend. Wel moet je tien collega’s aanmelden om mee te doen en deze e-mailadressen achterlaten op de site. Zien wij jullie straks terug in de NK phishing ring? 

Heb jij interesse om mee te doen aan het NK Phishing? Schrijf je snel in op www.nk-phishing.nl , er kunnen namelijk maximaal 100 bedrijven meedoen. Inschrijven kan tot 30 oktober. 

 
Delen: NK Phishing: Wat is het?

Door

- Dim Gerssen
security professional
Dim Gerssen