Schade door cybercriminelen aanval vergroot

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 30 september 2022

Het gemiddelde schade bedrag wat een bedrijf oploopt na een cyberaanval is met ruim 61% gegroeid, blijkt uit een Europees onderzoek van een wereldwijd acterende verzekeringsmaatschappij. De gemiddelde schade van een cyberaanval kost een bedrijf bijna €330.000, een jaar eerder was dit nog €204.000. Serieuze bedragen zou je zeggen, maar nog steeds is ruim driekwart van de bedrijven in het onderzoek onvoldoende voorbereidt.

Over de gehele linie worden bedrijven geraakt, van klein tot groot. Bijna 50% van bedrijven tot 50 medewerkers hebben te maken gehad met een cyberaanval en bedrijven tussen de 50 en 249 was dit percentage zelfs 63%. Dit zijn verontrustende cijfers, zeker als je het vergelijkt met de percentages van een jaar eerder. Toen lag het gemiddelde percentage binnen het MKB op net geen 35%, een fixe stijging dus.

Wat vertellen deze cijfers ons? De gemiddelde schade van cyberaanvallen is gestegen en ook de hoeveelheid cyberaanvallen is gestegen. Het risico om slachtoffer te worden is groter geworden en dus tijd voor alarmfase 1 zou je zeggen. Dat is alleen niet het geval, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Bijna driekwart van de bedrijven in het onderzoek zijn niet gereed een cyberaanval weerstand te bieden. Begin dan ook met het creëren van bewustwording binnen het bedrijf. Weet welke gevaren er zijn, leer ze te herkennen en mocht het toch gebeuren, weet hoe te handelen. Begin daarom met Holmes, de meest doelgerichte manier om bewustwording binnen het bedrijf te creëren.

Wil jij dit nu voorkomen of de cybercriminelen te lijf gaan? Vraag dan nu onze nulmeting aan en kom erachter hoe wij samen met jou de strijd aangaan met cybercriminelen!

gegevens komen van link.

 
Delen: Schade door cybercriminelen aanval vergroot

Door

- Dim Gerssen
security professional
Dim Gersen van Surelock