De zorgsector blijft niet bespaard door cybercriminelen daarom is het van groot belang als zorg instelling om je cybersecurity in de zorg op orde te hebben.
Waarom Cybersecurity in de zorg?
Datalekken en diefstal van Elektronische patiëntdossiers (EPD’s) is één van de meest voorkomende privacy-inbreuken binnen de zorg. Dit komt niet alleen door de grote hoeveelheid personen dat er werkzaam is in de zorgsector, maar ook omdat de beveiligingsmaatregelen geen gelijke trend houd met de risico’s.
Als je de afgelopen weken naar het nieuws hebt gekeken zie je al verschillende voorbeelden van problemen met cybersecurity in de zorg voorbij komen. Je komt ze in alle soorten en maten tegen van datalekken met honderden tot miljoenen patiëntgegevens. Het meeste recente voorbeeld hiervan is de GGD, hier waren maandenlang alle gegevens van geteste personen beschikbaar voor het gehelen personeelsbestand. Wat leiden tot een datalek in februari.
Neem contact met ons op voor meer informatie over cybersecurity in de zorg
- Ontvang gratis een voorstel op maat
- Surelock is ISO27001 gecertificeerd en lid van Cyberveilig Nederland
Kansen voor de zorg, maar ook voor de cybercriminelen
Voor de zorg liggen er veel kansen in de digitalisering, maar de uitdaging hiervan is de cybersecurity evenredig laten meegroeien met de innovaties. Door de nieuwe innovaties ontstaan er niet alleen kansen voor de zorg, maar ook voor de cybercriminelen.
Waar de zorg doorgroeit groeien de hackers mee. Het is daarom ook van belang om continue je processen te blijven testen en waar nodig aan te passen. Samen met Surelock security awareness krijg jij grip op het menselijk handelen binnen je organisatie.
Door de specifiek voor de zorg gemaakte phishing simulaties kunnen wij een phishing aanval nabootsen. De phishing simulaties zijn niet te onderscheiden is van de werkelijkheid. Nadat we de simulatie hebben uitgevoerd gaan wij opzoek naar de zwakke plekken binnen de organisatie. Wanneer deze in beeld zijn kan er een op maat gemaakte training voor jouw organisatie opgestart worden.
Na het aanbrengen van security awareness rondom phishing en de zwakke punten in kaart gebracht te hebben is het tijd voor control. De control fase voeren wij uit door periodiek phishing simulaties te blijven sturen en in te spelen op nieuwste innovaties.
Benieuwd naar wat Surelock voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem contact op via de site of vraag de gratis nulmeting aan. Voorkom dat jouw patiëntgegevens op staart komen te liggen. Preventie is immers beter dan genezen!