Security Awareness poster: De oplossing voor jouw organisatie!

| Leestijd: 4 minuten
Laatst bewerkt: 25 maart 2024

Het opstellen van een goede cybersecurity begint bij jezelf. Welke maatregelen neem jij om je te beschermen tegen cybercriminelen? Om je wegwijs te maken in de cybersecurity, hebben wij een Security Awareness-poster gemaakt. In dit blog vertellen wij je alles over security awareness en welke maatregelen jij vandaag al kunt nemen.

Wat is Security Awareness? 

Security awareness verwijst naar het bewustzijn en begrip van mogelijke bedreigingen op het gebied van informatiebeveiliging. Het bestaat uit het begrijpen van verschillende vormen van cyberaanvallen, zoals phishing, malware en social enginering, en het inzicht in de mogelijke gevolgen van dergelijke aanvallen. Het is niet langer voldoende om te vertrouwen op firewalls en antivirussoftware alleen. Het vergroten van security awareness is van belang om te zorgen dat we alert blijven op de voortdurend evoluerende bedreigingen. 

Waarom is Security Awareness belangrijk? 

Het vergroten van security awareness is van groot belang voor je organisatie. Aanvallen worden steeds geavanceerder waardoor het een must is om alert te zijn en de juiste maatregelen te nemen. Door security awareness te vergroten, worden we ons bewust van de potentiële risico’s waaraan we worden blootgesteld. We leren de verschillende technieken kennen die cybercriminelen gebruiken om toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie en gevoelige systemen.  

Het vergroten van security awareness is niet alleen van belang voor individuen, maar ook voor organisaties. Medewerkers vormen vaak de zwakste schakel in de beveiliging van een organisatie. Door hen bewust te maken van de mogelijke risico’s en hen te trainen in security best practices, kunnen organisaties hun beveiligingsniveau verhogen en het risico op succesvolle aanvallen verminderen. 

Onze Security Awareness poster

Zoals hierboven beschreven staat, is security awareness van cruciaal belang in de huidige digitale wereld voor zowel particulieren als organisaties van groot tot klein. Om het kennisniveau op gebied van security awareness te verhogen hebben wij een phishing poster ontworpen. Met de poster krijg je zicht op wat de cybercriminelen van je proberen te stelen en geven we je 5 tips om dit te voorkomen. Ideaal voor in de bedrijfskantine of op de deur van de HR-afdeling

Hieronder gaan we dieper in op de impact van de poster. Daarnaast kan je de poster downloaden om ook jouw organisatie bewuster te maken van de risico’s.

voorbeeld van de security awareness poster

De impact van de poster

Deze security awareness poster biedt verschillende positieve effecten voor het vergroten van veiligheidsbewustzijn van medewerkers. Door het ophangen van deze poster binnen jouw organisatie zullen medewerkers meer bewust worden van de beveiligingsrisico’s van de digitale wereld. Hierdoor vermindert het aantal beveiligingsincidenten en wordt er een cultuur van veiligheidsbewustzijn gecreëerd. Maar wat zijn dan de positieve effecten van het ophangen van de security awareness poster?

  • Verhoog veiligheidsbewustzijn onder medewerkers;
  • Stimuleer gesprekken en discussies over beveiliging gerelateerde onderwerpen;
  • Maak medewerkers proactiever in het beschermen van de organisatie;
  • Verminder beveiligingsincidenten;
  • Verhoog de alertheid ten opzichte van potentiële risico’s en bedreigingen.

De implementatie van de poster

Om ervoor te zorgen dat de security awareness poster daadwerkelijk de positieve effecten biedt die hierboven beschreven zijn, zijn er een paar belangrijke aspecten om in gedachten te houden.

Ten eerste is de kwaliteit van de poster van groot belang. Zorg ervoor dat de poster in goede kwaliteit wordt afgedrukt. Een onleesbare of slecht vormgegeven poster zal niet het gewenste effect hebben. Het is essentieel dat de tekst en afbeeldingen duidelijk en scherp zijn, zodat medewerkers gemakkelijk de boodschap kunnen lezen en begrijpen. Een poster van goede kwaliteit is ook aantrekkelijker om naar te kijken en zal meer aandacht trekken.

Daarnaast is de locatie van de poster cruciaal. Hang de poster op een drukbezochte plek waar medewerkers regelmatig langskomen. Hierdoor worden ze herhaaldelijk blootgesteld aan de boodschap en blijft deze hangen. Denk aan locaties zoals in de buurt van het koffieapparaat, in de pauzeruimte, bij de ingang van het kantoor of op centrale gangen. Zorg ervoor dat de poster op ooghoogte hangt, zodat deze gemakkelijk opvalt en de aandacht trekt.

Een ander belangrijk aspect is het stimuleren van gespreksstof. Hang de poster op een plek waar mensen natuurlijk gesprekken voeren, zoals bij het koffieapparaat of in de pauzeruimte. Op deze manier kan de poster dienen als een startpunt voor discussies over veiligheidsonderwerpen. Moedig medewerkers aan om vragen te stellen, meningen te delen en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot de beveiligingsboodschap op de poster.


 
Delen: Security Awareness poster: De oplossing voor jouw organisatie!

Door

- Stefan Schepers
security professional
StefanSchepers