Voorkom een datalek met de actuele IT-risico informatie

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 30 september 2022

“Om het risico op een datalek te beoordelen moet je een externe focus hebben.”

Het is geen geheim meer dat het updaten van software belangrijk is om een datalek te voorkomen. In 57% van de gevallen waar het mis ging, bleek een patch beschikbaar, maar nog niet toegepast. Er was sprake van een bekende kwetsbaarheid. Waarom was dit mogelijk?

Wanneer wij een IT omgeving scannen worden duizenden kwetsbaarheden geïdentificeerd. Minder dan 5% van de kwetsbaarheden wordt ook daadwerkelijk misbruikt. Dus welke van deze kwetsbaarheden hebben de hoogste prioriteit?

Waarschijnlijkheid van een datalek?

Hier komt de externe factor aan bod, waar zal de aanval waarschijnlijk plaatsvinden? Om de meest waarschijnlijke risico’s in kaart te brengen is actuele risico informatie nodig, ‘threat intelligence’. Daarmee ligt de focus niet op ‘Waar zijn wij kwetsbaar?’, maar op ‘Waar kunnen we de aanval verwachten?’

“Minder werk, beter beschermd.”

Om dit aan te tonen maakt Surelock gebruik van de software van 2 CyberSecurity tools namelijk: Outpost 24 en Cyr3con. Met deze tools geven wij snel inzicht in de kwetsbaarheden en welke daarvan het meest waarschijnlijk zijn voor een aanval.En deze informatie wordt automatisch aangepast wanneer de dreiging veranderd.

  • Minder patches Focus op de 10% belangrijkste
  • Minder scannen Informatie wordt automatisch aangepast op externe dreiging (risk)
  • Beter beschermd De juiste patches op het juiste moment

Hoe gaat jouw organisatie om met software updates? Hoe worden deze prioriteiten gesteld?

Maak kennis met Surelock IT Security Services om in kaart te brengen hoe jij met minder inspanning beter beschermd raakt tegen cybercriminelen!

Vraag een advies gesprek aan Of wil je meer weten over ons?
 
Delen: Voorkom een datalek met de actuele IT-risico informatie

Door

-