Wat kan de SLIM subsidie voor jou betekenen?

| Leestijd: 2 minuten
Laatst bewerkt: 25 maart 2024

Wat is de SLIM subsidie?

SLIM is de afkorting voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’. Daarmee wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb stimuleren. Deze subsidie heeft als doel om het blijven ontwikkelen van personeel gemakkelijker te maken.

Waarom juist nu deze subsidie?  

De pandemie heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd voor bedrijven die zich aanpassen aan een businessmodel waarin thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ is.

Bedrijven versnellen hun digitale transformatie hierdoor is cyberbeveiliging nu een grote zorg. De reputatieschade, operationele, juridische en nalevingsimplicaties kunnen aanzienlijk zijn als cyberveiligheidsrisico’s worden verwaarloosd.

Daarom is de SLIM subsidie juist nu zo belangrijk!

Wat kan de Slim subsidie Surelock voor jou betekenen?

De Slim subsidie met Surelock zorgt ervoor dat jouw bedrijf beter beschermd is tegen risico’s van buitenaf. Wij doen dit door samen met jou de veiligheidsrisico’s binnen jouw bedrijf in kaart te brengen, met de nulmeting.

Na de nulmeting gedaan te hebben is het tijd voor een training online of fysiek (wanneer dit weer mogelijk is). De trainingen zorgen ervoor dat er meer awareness wordt gecreëerd rondom informatie beveiliging.

Na de eerste trainingen gaan we van start met het periodiek controleren van de kennis over phishing. Dit doen wij door periodiek, phishing simulaties te sturen naar personeelsleden. Mocht er in de fase nog gephisht worden geven wij extra trainingen waar nodig!

Meer weten over de subsidie neem contact op met een van onze SLIM specialisten.

Wat moet je doen om een SLIM subsidie aan te vragen?

Voor het aanvragen van de subsidie moeten er een aantal stappen doorlopen worden. De stappen worden allemaal ingevuld op het E-portaal van de onderneming zelf.

Stap 1: is het aanmaken van een account op: Link.

Stap 2: is het aanvragen van de SLIM regeling dit kan je vinden/aanmaken bij “mijn aanvragen”.

Stap 3: het inleveren van de bijlagen.

• Bijlage MKB verklaring (organisatie zelf invullen)

• Bijlage Minimissteun (organisatie invullen)

• Bijlage Activiteiten plan (ingevuld door Holmes/Simplr-IT)

• Bijlage begroting in vullen, de kosten per activiteit apart vermelden (Samen invullen)

Stap 4: het bijhouden van de projectadministratie gedurende het proces. Dit doen wij samen met de klanten, hierdoor kan er worden bijgestuurd wanneer dit tussentijds nodig is.

Stap 5: Na indiening van het verzoek tot vaststelling van de subsidie beoordeelt Uitvoering van Beleid de einddeclaratie. Steekproefsgewijs worden controles uitgevoerd.

 
Delen: Wat kan de SLIM subsidie voor jou betekenen?

Door

- Dim Gerssen
security professional
Dim Gersen van Surelock