Back-up

Back-up ookwel reservekopie is een kopie van de bestanden die zich op een computer of in de cloud. Een back-up wordt gebruikt voor het herstellen of terugzetten van deze bestanden wanneer je ze kwijtraakt of per ongeluk verwijdert. Zie het als de reserve parachute tijdens het parachute springen. Gaat er onverhoopt iets mis met de bestanden heb je altijd iets achter de hand om alsnog je bestanden terug te zetten.

Waarom back-ups zo belangrijk zijn?

Back-ups zijn erg belangrijk voor iedereen die bestanden opslaat of verwerkt. Hieronder een aantal redenen waarom ook jij back-ups moet maken.

  • Stel je bent aan het computeren en drukt snel op ja en verwijdert al je bestanden met een back-up kan je de bestanden met 1 klik terugkrijgen.
  • Als je druk aan het werk bent en per ongeluk een glas water laat vallen over je harde schijf komt een back-up goed van pas.
  • Er is ingebroken en je bestanden zijn gestolen met een back-up krijg je je bestanden gemakkelijk terug.

Een lijst met verschillende soorten back-ups

Hieronder een lijst van de programma’s die jij dagelijks gebruikt die automatische back-ups kunnen maken. Via de links hieronder krijg je meer informatie over hoe je automatisch back-ups kan maken.

Afbeelding van een harddrive met een back-up