Artikelen

 1. 2-stapsverificatie
 2. Antivirus
 3. API- en mobiele app-pentest
 4. API-beveiliging
 5. Applicatiepentest
 6. Auditpentest
 7. AVG
 8. Back-up
 9. Begrip: CISO
 10. Bewaartermijn
 11. Bijlages
 12. Black hat hacker
 13. Blacklisting
 14. Botnet
 15. Brute force
 16. Bufferoverflow
 17. Business continuity plan (bcp)
 18. Chief Operational Security Officer (COSO)
 19. CISM
 20. Cloud
 21. Computer virus
 22. Computerworm
 23. Credentials
 24. CVE: Common Vulnerabilities and Exposures
 25. CVSS: Common Vulnerability Scoring System
 26. Cybercrimineel
 27. Cybersecurity
 28. Cybersecurity Risk Assessment
 29. Datalek
 30. DDos aanval
 31. De Holmes Community Blacklist
 32. Discovery scan bij vulnerability scan
 33. DKIM
 34. DMARC
 35. Domein reputatie
 36. Due diligence
 37. Encryptie
 38. Firewall
 39. Functionaris van gegevensbescherming
 40. Grey hat hacker
 41. Hack apparatuur
 42. Hacken
 43. Hacker
 44. Hardware pentest
 45. Het begrip phishing
 46. Het gebruik van wachtwoorden
 47. Hoax
 48. Informatiebeveiliging definitie
 49. Information Security Officer (ISO)
 50. IT-Beveiliging
 51. Key risk
 52. Malware wat is het en welke soorten zijn er (2024).
 53. Netwerk betekenis
 54. Netwerk pentest
 55. Netwerk segmentatie
 56. OSINT- Open Source Intelligence
 57. OWASP
 58. Pentest rapport
 59. Persoonsgegevens
 60. Scan updates bij vulnerability scan
 61. Scareware
 62. Security Control
 63. Security maturity: Waarom je het nodig hebt en hoe je het kunt bereiken.
 64. Security officer as a service
 65. Server
 66. Sim-swapping
 67. Skimmen
 68. SPF
 69. Spyware
 70. Steganografie
 71. Technische mail check
 72. Tweestapsverificatie
 73. Typosquatting
 74. Wat is een cyberaanval?
 75. Wat is een domein?
 76. Wat is Identity and Access Management (IAM)?
 77. Wat is spear phishing?
 78. Wat is tailgating?
 79. White hat hacker
 80. Whitelisting
 81. Zero-day (0-day)

Security officer as a service

Security Officer as a Service (SOaaS) is een dienst die door een bedrijf zoals Surelock wordt aangeboden. Hierbij levert een team van security professionals op verzoek een security officer aan klanten. Deze diensten kunnen onder meer fysieke beveiliging, toegangscontrole, incidentenrespons en risicobeoordelingen omvatten.

Security-officer-as-a-service-aan-het-werk-scaled.

Wat doet een security officer as a service?

Een Security Officer as a Service (SOaaS) is verantwoordelijk voor alle informatie die verwerkt wordt door een organisatie evenals een daadwerkelijke information security officer. Dit kan bijvoorbeeld de volgende taken omvatten:

 1. Fysieke beveiliging: patrouilleren en toezicht houden op de omgeving van de klant om veiligheid en beveiliging te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een clean desk policy. Dit betekent dat je je bureau altijd netjes achterlaat en er geen informatie meer op de bureaus blijft liggen. De security officer kan dit controleren door een rondje te lopen over het kantoor na 18:00 en medewerkers hier op aanspreken.
 2. Toegangscontrole: beheren van de toegang tot bepaalde gebieden en zorgen voor effectieve beveiliging tegen ongeoorloofde toegang. Denk hierbij aan de verdeling van rollen en rechten binnen bijvoorbeeld Microsoft. Een marketing medeweker hoeft bijvoorbeeld niet bij de operationele klantgegevens te kunnen.
 3. Incidentenrespons: onmiddellijk reageren en oplossen van veiligheidsincidenten en -bedreigingen. Stel er is een ransomeware aanval wie neemt dan de leiding? Dit is het moment dat de security officer zijn verantwoordelijkheid neemt.
 4. Beveiligingsbeoordelingen: het uitvoeren van beoordelingen van de beveiliging en het aanbevelen van verbeteringen voor de klant.

Security officer as a service is ontworpen als een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor beveiligingsbehoeften. Zonder dat de klant zijn eigen personeel in dienst hoeft te nemen. Dit kan bijzonder handig zijn in een tijd (2023) waarin het moeilijk is om gekwalificeerd informatiebeveiligingspersoneel te vinden.

Is een Security officer as service iets voor jouw organisatie?

 • Geen gedoe meer met het zoeken van gekwalificeerd personeel
 • Zet de volgende stap in security maturity met een Security officer as a service

Vijf voordelen van Security officer as a service

Hieronder geven we je een aantal voordelen van het inhuren van een security officer. Interesse in het inhuren van een security officer? Neem dan contact met ons op via het bovenstaande formulier.

 1. Flexibiliteit: SOaaS biedt de mogelijkheid om security services op te schalen of te verminderen naargelang de behoeften van de organisatie, zonder de noodzaak om een ​​vaste security professional aan te nemen.
 2. Kosteneffectiviteit: Het inhuren van een security officer as a service is meestal goedkoper dan het aannemen van een fulltime security professional.
 3. Expertise: SOaaS-providers bieden specifieke beveiligingsexpertise en ervaring die de organisatie misschien niet intern beschikbaar heeft of kan aannemen.
 4. Risicomanagement: SOaaS kan helpen bij het identificeren en beheren van beveiligingsrisico’s en bedreigingen, wat de overall beveiliging van de organisatie verbetert.
 5. Compliancy: Security officers as a service kunnen de organisatie helpen bij het voldoen aan relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR). .

Wat is een Security Officer as a Service?

Een SOaaS is een dienst waarbij organisaties een externe beveiligingsprofessional inhuren die op afstand de beveiligingsbehoeften beheert en optimaliseert. Deze service is vooral nuttig voor bedrijven die geen fulltime Chief Information Security Officer (CISO) kunnen of willen aannemen. De Security Officer biedt begeleiding, advies en praktische hulp bij het implementeren van beveiligingsbeleid, risicobeheer en incidentrespons.

Toekomst van Security Officer as a Service

Met de toenemende digitalisering en het stijgende aantal cyberaanvallen wordt verwacht dat de vraag naar flexibele beveiligingsoplossingen blijft groeien. Een SOaaS zal zich blijven ontwikkelen met nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en automatisering, wat bedrijven nog beter kan helpen om proactief te blijven in het beveiligen van hun digitale assets.

Conclusie: Het inhuren van een Security Officer as a Service biedt organisaties van elke omvang de kans om hun beveiligingsinspanningen te verbeteren zonder de kosten en moeite van een fulltime beveiligingsexpert. Door te kiezen voor deze flexibele en schaalbare oplossing, krijgen bedrijven toegang tot hoogwaardige expertise en de meest actuele beveiligingsmethoden.

Afbeelding die laat zien dat iemand achter een computer een organisatie aan het beschermen is als security officer.