Security officer as a service

Security Officer as a Service (SOaaS) is een dienst die door een bedrijf zoals Surelock wordt aangeboden. Hierbij levert een team van security professionals op verzoek een security officer aan klanten. Deze diensten kunnen onder meer fysieke beveiliging, toegangscontrole, incidentenrespons en risicobeoordelingen omvatten.

Security-officer-as-a-service-aan-het-werk-scaled.

Wat doet een security officer as a service?

Een Security Officer as a Service (SOaaS) is verantwoordelijk voor alle informatie die verwerkt wordt door een organisatie evenals een daadwerkelijke information security officer. Dit kan bijvoorbeeld de volgende taken omvatten:

 1. Fysieke beveiliging: patrouilleren en toezicht houden op de omgeving van de klant om veiligheid en beveiliging te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een clean desk policy. Dit betekent dat je je bureau altijd netjes achterlaat en er geen informatie meer op de bureaus blijft liggen. De security officer kan dit controleren door een rondje te lopen over het kantoor na 18:00 en medewerkers hier op aanspreken.
 2. Toegangscontrole: beheren van de toegang tot bepaalde gebieden en zorgen voor effectieve beveiliging tegen ongeoorloofde toegang. Denk hierbij aan de verdeling van rollen en rechten binnen bijvoorbeeld Microsoft. Een marketing medeweker hoeft bijvoorbeeld niet bij de operationele klantgegevens te kunnen.
 3. Incidentenrespons: onmiddellijk reageren en oplossen van veiligheidsincidenten en -bedreigingen. Stel er is een ransomeware aanval wie neemt dan de leiding? Dit is het moment dat de security officer zijn verantwoordelijkheid neemt.
 4. Beveiligingsbeoordelingen: het uitvoeren van beoordelingen van de beveiliging en het aanbevelen van verbeteringen voor de klant.

Security officer as a service is ontworpen als een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor beveiligingsbehoeften. Zonder dat de klant zijn eigen personeel in dienst hoeft te nemen. Dit kan bijzonder handig zijn in een tijd (2023) waarin het moeilijk is om gekwalificeerd informatiebeveiligingspersoneel te vinden.

Is een Security officer as service iets voor jouw organisatie?

 • Geen gedoe meer met het zoeken van gekwalificeerd personeel
 • Zet de volgende stap in security maturity met een Security officer as a service

Vijf voordelen van Security officer as a service

Hieronder geven we je een aantal voordelen van het inhuren van een security officer. Interesse in het inhuren van een security officer? Neem dan contact met ons op via het bovenstaande formulier.

 1. Flexibiliteit: SOaaS biedt de mogelijkheid om security services op te schalen of te verminderen naargelang de behoeften van de organisatie, zonder de noodzaak om een ​​vaste security professional aan te nemen.
 2. Kosteneffectiviteit: Het inhuren van een security officer as a service is meestal goedkoper dan het aannemen van een fulltime security professional.
 3. Expertise: SOaaS-providers bieden specifieke beveiligingsexpertise en ervaring die de organisatie misschien niet intern beschikbaar heeft of kan aannemen.
 4. Risicomanagement: SOaaS kan helpen bij het identificeren en beheren van beveiligingsrisico’s en bedreigingen, wat de overall beveiliging van de organisatie verbetert.
 5. Compliancy: Security officers as a service kunnen de organisatie helpen bij het voldoen aan relevante wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR). .