Tweestapsverificatie

Door het instellen van tweestapsverificatie voeg je een extra beveiliging stap toe aan je accounts. Er zijn verschillende soorten van tweestapsverificatie. Een daarvan is een toegangscode die naar een vertrouwd apparaat, bijvoorbeeld je telefoon, wordt gestuurd om in te kunnen loggen. Zo kunnen hackers niet met alleen je wachtwoord en gebruikersnaam in je gegevens, maar moeten ze ook in je vertrouwde apparaten zitten.

Tegenwoordig kan je vrijwel op elk platform tweestapsverificatie instellen. Dit kan vaak in je account instellingen, onder het mapje beveiliging & veiligheid. Hier kan je vaak ook nog kiezen voor de soort verificatie: e-mail verificatie, telefoon verificatie of platform authenticatie zoals de Google authenticator.

Vaak zijn de tweestapsverificatie methodes tijdsgebonden, zo moet de hacker binnen enkele seconden inloggen op je account. Hierdoor wordt de tijdsdruk voor een hacker groter en is het voor hem moeilijker om je data te verkrijgen.

Hoe meer verificaties je instelt hoe beter je account beveiligd is tegen hackers. Elke verificatie stap die je toevoegt maakt het voor de hacker een stukje moeilijker om in te loggen op je account.

Zo gebruik je op het crypto platform Binance, niet 1 maar 3 verificatiemethodes. Bij het inloggen moet je je e-mailadres en je sterke wachtwoord invullen. Daarna je e-mail verificatie, Google authenticatie en ook nog eens je mobiele verificatie.